Головна » 2010 » Березень » 1 » Ягодинські митники вичислили контрабанду, що ховалась за ролетними шторками
12:01
Ягодинські митники вичислили контрабанду, що ховалась за ролетними шторками

Волинська правда
Працівниками Служби по боротьбі з контрабандою та ПМП Ягодинської митниці, в результаті проведеної аналітично-пошукової роботи, було встановлено два факти ввезення в Україну товарів за неправдивими документами, що призвело до недобору митних платежів. Про це повідомили у прес-службі Ягодинської митниці.


В одному з цих випадків, у вересні 2009 року, через автоперехід "Ягодин" було ввезено партію товару "комплектуючі для ролет". Загальна вартість комплектуючих склала понад півмільйона гривень. Як нещодавно встановлено митниками, товар потрапив в Україну з приховуванням від митного контролю, шляхом подання митному органу документів, що містять неправдиві дані щодо країни походження товару, його найменування та вартості.

Дане правопорушення було скоєне ще у вересні 2009 року, коли вантажівка перетнула кордон. Проте через відсутність доказів, протоколи про порушення митних правил складено лише у лютому 2010 року.

Тоді, у вересні, кордон через автоперехід "Ягодин" перетнув вантажний автомобіль "Рено", що належить приватному підприємцю з м. Житомира. Товаросупровідні документи свідчили, що вантажівка переміщувала товар, куплений фізичною особою з м. Києва в Новій Зеландії через фірму в Білорусі. Водій подав до митного контролю "CARNET TIR", CMR, рахунок-фактуру, в яких зазначено назву товару − "металоконструкції з чорних металів: ролетні шторки, що виконують функцію дверей, в комплекті з коробками та деталями кріплення, в розібраному вигляді".

Ролети наче б то були вироблені в Республіці Литва, мали загальну вагу 14 776 кілограмів брутто та вартували 12 936 доларів. У митників виникло чимало професійних запитань з цього приводу, проте знадобився час і копітка аналітична робота для того, щоб довести неправомірність дій покупця ролет. Зокрема Службою БК та ПМП Ягодинської митниці було направлено запити до митних органів Республіки Білорусь та Литовської Республіки. Відповіді зарубіжних колег допомогли встановити, що насправді ролети слідували з Білорусі на литовський митний ліцензійний склад. А згодом, без розвантаження на митному складі, було здійснено ввезення комплектуючих на територію України. Митники встановили, вартість ввезеного товару є значно вищою за заявлену в документах і насправді становить 66 015 доларів США.

В іншому випадку контрабанду було ввезено цього ж таки вересневого дня – вантажним автомобілем "ДАФ". Виявилось, що автівка також належить згаданому житомирському підприємцю та переміщувала вантаж для тієї ж фізичної особи зі столиці України. Водій "ДАФа" вже "традиційно" подав до митного контролю товаросупровідні документи, де зазначено: переміщується "металоконструкції з чорних металів: ролетні шторки, загальною вагою 20 300 кілограмів брутто, вартістю майже 18 000 доларів США". Після тривалого листування із закордонними колегами та ретельної роботи з документами митники встановили − схема переміщення контрабанди ідентична схемі у першому випадку. Тільки у "ДАФі" порушники насправді перевозили "профіль алюмінієвий, інші вироби з пластмаси, ущільнювач, задвижки", загальною вартістю майже 65 000 доларів США. Тобто вага товару співпала із заявленою, а вартість – ні. Таким чином митники виявили факти ввезення в Україну товарної контрабанди, з приховуванням від митного контролю, шляхом подання документів, що містять неправдиві дані щодо країни походження товару, його найменування та вартості.

Наразі триває ретельна перевірка 11 фактів ввезення через автоперехід "Ягодин" товарів на адресу згаданої фізичної особи з м. Києва. Митники впевнені, час, аналітична робота і доведені факти підміни документів, що призвели до несплати митних платежів у повному обсязі, таки призведуть до порушення кримінальної справи відносно столичного підприємця.

Читайте також:
Через Ягодин не пройшла замаскована під гуманітарку контрабанда
Переглядів: 1426 | Додав: nekrot | Теги: неправдиві дані, контрабанда, кримінал, Ягодинська митниця

Пошук по сайту

Календар

«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Про нас

Друзі сайту