Головна » 2010 » Лютий » 27 » Через Ягодин не пройшла замаскована під гуманітарку контрабанда
09:19
Через Ягодин не пройшла замаскована під гуманітарку контрабанда

Волинський інформаційний портал

Cпівробітниками Ягодинської митниці виявлений факт переміщення товару на суму 140 тисяч гривень шляхом подання документів, що містять неправдиві дані, - пише сайт Держмитслужби України.


Громадянин України вирішив піти вже давно знайомим для митників шляхом: видати одне за інше. А саме - старе за нове. Більше того - прикритись благодійністю. До митного оформлення громадянин надав товаросупровідні документи. В них зазначалось, що автомобіль ввозить в Україну товар гуманітарної допомоги в асортименті. Одяг, меблі, радіатори, двері, велосипеди та інші речі прямували до нашої країни від однієї німецької християнської організації.

Певно, таким чином громадянин вирішив, що ніхто гуманітарну допомогу перевіряти не буде, тобто хотів, так би мовити, "прикритися" шляхетним вчинком. Проте під час проведення митного контролю митники встановили, що фактично в напівпричепі автомобіля, окрім заявленого вантажу, переміщуються й інші - нові - товари. Вони не були задекларовані та не значились у жодних документах. Загальна кількість виявленого товару склала більше 2 тисяч штук, а загальна вартість - майже 140 тисяч гривень. "Новинки" були обкладені "старим" товаром і приховані від митного контролю в передній та центральній частинах напівпричепа.

Варто нагадати, що гуманітарна допомога при ввезенні до нашої країни повністю звільняється від сплати мита. Але для того, щоб митники оформили товар як гуманітарний, комісія з питань гуманітарної допомоги при Кабінеті Міністрів України повинна офіційно підтвердити цільове призначення такого вантажу.

Тож прикро визнавати, що люди іноді прикриваються досить гарною справою, аби підзаробити для себе. Складено протокол про порушення митних правил за ст. 352 Митного кодексу України. Товар, а разом із ним напівпричіп, у якому транпортувались речі, вилучено.
Переглядів: 1490 | Додав: nekrot | Теги: порушення митних правил, незадекларовані, неправдиві дані, контрабанда, гуманітарна допомога, Ягодинська митниця, Державна митна служба

Пошук по сайту

Календар

«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Архів записів

Про нас

Друзі сайту