Головна » 2010 » Лютий » 6 » Убив двох стареньких жінок за шість гривень та банку ковбаси
11:51
Убив двох стареньких жінок за шість гривень та банку ковбаси
Вбивця двох бабусь на Камінь-Каширщині нарешті зізнався у скоєному злочині та розповів міліціонерам усі подробиці жахливої події.
У селі Грудки Камінь-Каширського району 25 січня трапилося вбивство двох сестер, яким було 84 та 76 років. Старенькі вже давно жили разом, але на свою долю не жалілися: мали і господарство, і рідних, які про них не забували, та й у селі казали, що гроші в них також водилися.
Про те, що Євдокія та Анастасія відклали чималеньку суму на чорний день, знав і 53-річний Микола. Він вже давно через пияцтво розлучився з дружиною та продовжував зловживати алкоголем.
Одного вечора, коли горілка скінчилася і від пенсії залишилося лише 2 гривні, він взяв молоток та пішов «в гості» до пенсіонерок. А вранці стареньких мертвими знайшла сусідка, яка й повідомила до міліції про жорстоке вбивство.
В.о. першого заступника начальника УМВС України у Волинській області Олег Мартовицький розповів, що затримати підозрюваного вдалося вже наступного дня. Однак він довго не хотів зізнаватися у скоєному злочинові. Відразу ж після свого вчинку Микола втік до Каменя-Каширського, сподіваючись, що там його не знайдуть.
Поки із затриманим працювали слідчі, оперативники знайшли в хаті підозрюваного незаперечні докази його причетності до вбивства сестер: за піччю стояла банка домашньої ковбаси, яка раніше без сумніву належала Євдокії та Анастасії. Крім того, товариш, який того вечора пив разом із Миколою, запевнив, що останній пропив всю свою пенсію за три дні, а тому йому потрібні були гроші на горілку. Також ознак злому дверей в хаті загиблих не було, що вказувало на причетність до злочину когось із місцевих.
Зрештою затриманому нікуди було діватися і він був змушений зізнатися. Свій вчинок пояснив просто – лихий попутав, мовляв, був дуже п’яний та не усвідомлював, навіщо це робить. Хоча той факт, що чоловік знаряддя вбивства взяв з дому, свідчить про зовсім інше: вбивця добре знав, навіщо йде до пенсіонерок.
Бабусі намагалися захистити себе, відбивалися від зловмисника, та п’яний чоловік з молотком і кочергою виявився сильнішим, а ще невблаганним.
Знайти 10 тисяч гривень, що були сховані у білизні, зловмисникові так і не вдалося, тому він забрав гаманець старих, у якому було 6 гривень, і банку ковбаси.
За словами в.о. першого заступника начальника УМВС України у Волинській області Олега Мартовицького, проти затриманого порушено кримінальну справу за ст. 115 ч.2 КК України. На даний момент злочинець перебуває в ізоляторі тимчасового тримання та каже, що розкаюється у скоєному. Хоча в це важко повірити, адже він довго не хотів визнавати своєї вини, прагнув уникнути покарання за свій вчинок.
Ірина НОВОСАД, ВЗГ УМВС України у Волинській області
P.S.
Також читайте у новинах на тему "вбивство":
Пенсіонер убив 22-річного хлопця
Зарізав жінку, бо не дала випити

Переглядів: 1430 | Додав: nekrot | Теги: в стані сп’яніння, Камінь-Каширський РВ УМВС, УМВС України у Волинській області, вбивство

Пошук по сайту

Календар

«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Архів записів

Про нас

Друзі сайту