Головна » 2010 » Березень » 30 » У Луцьку бродячих тварин убиватимуть гуманно?
14:18
У Луцьку бродячих тварин убиватимуть гуманно?

Волинська правда
Сьогодні у Луцькій міській раді відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань ЖКГ, екології, транспорту та енергозбереження.


Серед інших питань члени комісії розглянули і проблему бродячих тварин в обласному центрі Волині. Як розповів директор КП "Луцькспецкомунтранс" Валерій Кузьмич, вона набирає обертів не лише через велику кількість безпритульних тварин, але й завдяки товариству, яке їх захищає. Він пояснив, що зараз відповідна бригада не може позбавитися від собак без господарів через діяльність товариства із захисту тварин – "руки зв’язані". Що з цим робити, і вирішували сьогодні під час комісії.

(Ілюстрація із сайту zhevelo.com.)

Депутат Луцькради Тетяна Семенюк категорично зазначила, що вихід один – відстріл. Її колега Віктор Юрченко переконаний, що потрібно бути в цьому випадку гуманнішими, тобто відстріл відстрілом, але щоб люди потім не обвинувачували у садизмі. Начальник управління ЖКГ міста Іван Кубіцький розповів, що в першому кварталі року вже є звернення громадян з приводу тварин і навіть укусів. Наголосив, що в особливій небезпеці перебувають діти, тому, на його думку, потрібно у школах ввести певні уроки або консультації щодо того як поводитися із собаками.

Говорили під час заходу і про притулок, який нібито організувало товариство. Проте вагомих результатів немає, адже виловлена і відвезена до закладу собака через певний час знову опиняється на вулицях міста. Валерій Кузьмич навів статистику: якщо двом собакам дозволити розмножуватися протягом 6-ти років, то як наслідок – буде 67 тисяч тварин.

На думку комісії, братів наших менших безпритульних таки треба позбутися, але зробити це гуманно. Тобто, виловлювати собак, тримати їх протягом двох днів, на випадок, якщо знайдеться господар, а потім усипляти, якщо відстріл – то лише в нічний час. Відповідне рішення планують подати на розгляд найближчої сесії.
Переглядів: 1524 | Додав: nekrot | Теги: комунальники, Луцька міська рада, відстріл, бродячі тварини

Пошук по сайту

Календар

«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Про нас

Друзі сайту