Головна » 2010 » Березень » 26 » Щоб не сісти за незаконне зберігання зброї, треба встигнути до 31 березня?
17:05
Щоб не сісти за незаконне зберігання зброї, треба встигнути до 31 березня?

Юлія СІЛІЧ, ВЗГ УМВС України у Волинській області
Із середини лютого на території Волинської області розпочався місячник добровільної здачі зброї, який триватиме до 31 березня цього року.


Згідно з чинним законодавством України носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт передача чи збут вогнепальної зброї (крім мисливської гладкоствольної зброї), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу – караються позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

При проведенні місячника працівниками УМВС України у Волинській області у повному обсязі вжито комплекс організаційних і практичних заходів, спрямованих насамперед на протидію незаконному зберіганню та розповсюдженню зброї та вибухівки, спецзасобів, їх використання в злочинних цілях і не за призначенням. Основною метою місячника є доведення до громадян існуючих норм чинного законодавства щодо звільнення їх від кримінальної відповідальності при добровільній дачі зброї та вибухових матеріалів і надання можливості позбутися фактично "непотрібних" предметів і матеріалів, які вони незаконно зберігають та переховують.

У ході підготовчого етапу, що тривав із 20 по 28 лютого, основні зусилля правоохоронців Волині були спрямовані на доведення до населення через засоби масової інформації порядку добровільної здачі зброї, що передбачає звільнення осіб від кримінальної відповідальності при її незаконному використанні.

Саме за цей період працівниками міліції було здійснено 91 виступ у ЗМІ та серед населення, розміщено близько 30 публікацій із зазначеного питання.

У цілому вжиті агітаційні заходи сприяли тому, що до органів внутрішніх справ було здано 39 одиниць вогнепальної зброї, крім того, вісім газових пістолетів і револьверів, 150 штук різних боєприпасів до вогнепальної зброї. Водночас три одиниці добровільно зданої зброї передано на склад озброєння УМВС України у Волинській області для знищення.

За час проведення місячника від кримінальної відповідальності за незаконне зберігання вогнепальної зброї правоохоронцями Волині фактично звільнені чотири громадянина, які добровільно здали зброю та боєприпаси до органів внутрішніх справ.

- Аналізуючи результати проведення такого типу заходів, можна стверджувати, що до цього часу до органів внутрішніх справ здають зброю та боєприпаси часів Великої Вітчизняної війни, які знаходять під час проведення земельних робіт, на будівництві та при ремонтах старих будівель, - зазначив заступник начальника УГБ УМВС України у Волинській області підполковник міліції Анатолій Шумік. - Тож, користуючись моментом, ще раз звертаємось до громадян, які незаконно володіють зброєю. Місячник іще триває, тому, зареєструвавши або здавши незаконну зброю, ви не потрапите до лав порушників Закону.
Переглядів: 1415 | Додав: nekrot | Теги: зброя, добровільна здача зброї, протидія, кримінальна відповідальність, звільнення, УГБ УМВС

Пошук по сайту

Календар

«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Про нас

Друзі сайту