Головна » 2010 » Березень » 25 » Податківців-хабарників засуджено. З іспитовим терміном
17:18
Податківців-хабарників засуджено. З іспитовим терміном

Волинська правда
П’ять років позбавлення волі із відстрочкою на три роки та такий же термін із іспитовим терміном на 2 роки – ось чим закінчилось для двох волинських офіцерів ДПА у Волинській області бажання скористатись службовим становищем у корисливих цілях.


Ще один високопоставлений податківець за подібні дії відбуває покарання за ґратами, терміном 5 років. Матеріали, надані у прокуратуру відділом внутрішньої безпеки ДПА в області та спецпідрозділом УСБУ, дійшли до суду, який визнав колишніх вже офіцерів винними.

Як розповів Олег Власюк, в першому випадку була порушена 18 лютого 2009 року прокуратурою Волинської області кримінальна справа відносно начальника відділення ВПМ Ковельської МДПІ за статтею 368 (хабарництво). Хоча згодом статтю змінили на 190-ту (шахрайство). Майор податкової міліції сам запропонував потерпілому громадянину свої послуги, мовляв, за певну суму виконуватиме чи не виконуватиме певні функції. Інформація до відділу внутрішньої безпеки ДПА надійшла від громадян. Справа стосувалась сплати податку з транспортного засобу.

"Ці громадяни побачили – щось не так. Втім, дуже настирливо пропонував свої послуги цей офіцер… Торгувались… Зійшлись на сумі в 500 доларів…", – розповів Олег Власюк. За офіцером встановили спостереження і при зустрічі із потерпілим його спіймали "на гарячому". Вирок суду був оголошений 22 березня цього року. Окрім позбавлення звання майора, підсудний не матиме право обіймати державні посади впродовж 3 років. Щодо вироку суду, то наразі підсудний подав апеляцію.

В другому випадку начальник відділу Володимир-Волинської ОДПІ погрожував місцевому підприємцю постійними перевірками, мовляв, "нема проблем – з’являться". Затримали його у власному кабінеті.

Обидва податківці написали явки з повинною, що і було враховано судом при формуванні вироку.

За словами Олега Власюка, ці випадки є певним прецедентом для всієї України, адже "хабарників у погонах" покарали за скоєне. Отож, він закликав громадян не боятись ,а в подібних випадках звертатись до ВВБ ДПА в області.
Переглядів: 1419 | Додав: nekrot | Теги: УСБУ в області, хабарництво, податківці, суд, ВВБ ДПА в області

Пошук по сайту

Календар

«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Про нас

Друзі сайту