Головна » 2010 » Березень » 29 » Податківці все активніше "полюють" на нелегальних працівників
17:53
Податківці все активніше "полюють" на нелегальних працівників

Волинська правда
Торгівельні заклади Волині – мінімізатори податкових зобов’язань, постійно перебувають під контролем податківців. Наразі тривають перевірки сфери торгівлі і на предмет дотримання законності при виплаті заробітної плати, повідомили в прес-службі ДПА Волині.


За інформацією управління оподаткування фізичних осіб ДПА в області, основні порушення податкового законодавства при виплаті заробітної плати у сфері торгівлі – використання не облікованої готівки, ухилення від сплати податків шляхом оподаткування лише незначної частини заробітної плати за умови, що решта заробітної плата виплачується за рахунок "тіньових" коштів без відображення в бухгалтерському обліку, отримання заробітної плати під виглядом оформлення позик, суд та інших подібних виплат з метою навмисного ухилення від сплати податку з доходів фізичних осіб. Ведення "подвійної" бухгалтерії теж у переліку типових виявлених порушень податкового законодавства в торгівлі.

Начальник управління оподаткування фізичних осіб ДПА в області Людмила Арендарчук каже, що вже в цьому році податківці у сфері торгівлі встановили 41 випадок виплати заробітної плати за рахунок не облікованих коштів, 2 випадки "подвійної бухгалтерії" та 3 факти виплат матеріальних та соціальних благ за рахунок підприємства, не сплачуючи до бюджету податок з доходів фізичних осіб.

"Перевірки суб’єктів господарювання, які мають розгалужену мережу торгових центрів та мінімізують сплату податку з доходів фізичних осіб проводяться постійно, – розповідає Людмила Арендарчук. – Особливо ми звертаємо увагу на таке явище, як виплати самозайнятим особам доходів у значних розмірах без утримання податку, або ж незначної його сплати. Зокрема, працівники підрозділу оподаткування фізичних осіб спільно з відділом оперативного контролю під час однієї з оперативних перевірок гастроному на Горохівщині виявили 4 продавців, з якими їх роботодавець-підприємець, що перебуває на спрощеній системі оподаткування, не оформив трудові договори"

Як повідомили в управлінні оподаткування фізичних осіб, в одному із сіл Іваничівського району виявили 2 трудових нелегалів – продавців місцевого магазину.

Нововолинські податківці під час перевірки місцевого ринку з’ясували, що тут найманий працівник підприємця – платника єдиного податку продавав передплатну та друковану продукцію без договору та довідки про трудові відносини.

До слова, з початку року волинські податківці легалізували 303 найманих працівників та заробітну плату в сумі 323,04 тис. грн. (сплачено податку в сумі 46,6 тис. грн.). До адміністративної відповідальності притягнуто 19 посадових осіб СГД та порушено 1 кримінальну справу за порушення законодавства про працю.
Переглядів: 1109 | Додав: nekrot | Теги: податківці, перевірки, ухилення від податків, ДПА у Волинській області

Пошук по сайту

Календар

«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Про нас

Друзі сайту