Головна » 2010 » Березень » 26 » На волинянина напала чупакабра?
16:20
На волинянина напала чупакабра?

Волинська правда
Днями у селі Троянівка Маневицького району на пенсіонера здійснила напад невідома істота. Чоловік отримав легкі тілесні ушкодження. Оскільки потерпілий, вочевидь, не зміг визначити, до якого ж виду можна віднести тварину, то люди вже встигли поміж собою "з’ясувати" цю невелику деталь – охрестили невідомого зловмисника чупакаброю.


(Ілюстрація зі сторінки http://extrasenstop.ru/2008/04/27/tajjna-chupakabry.html - Резонанс.Волинь)

Отож, сенсаційна новина про міфічну чупакабру дійшла і до "Волинської правди". Щоб з’ясувати ситуацію, журналісти "ВП" зателефонували медикам Маневицької лікарні. Інформація, яка у Троянівці стала топовою, добряче розсмішила пані з приймального відділення. Вона зазначила, що з таким анекдотом до них звертаються не вперше і запевнила, що "ніяка чупакабра нікого не кусала".

На поштовому відділені населеного пункту, в якому трапилася сенсація, розповіли, що "жертвою" став пенсіонер Степан Сидорук. Загалом серед селян ажіотаж пройшов, і люди вже схиляються до думки, що чупакабра, яка напала на літнього чоловіка, насправді зовсім не чупакабра. За описами, ця тварина нагадує кота з дуже пухнастим хвостом. На пошті пояснили: така чутка виникла, бо всі були проінформовані про те, що у Рівненській області бачили міфічну істоту. Тому троянівці також дійшли до цілком логічного висновку, що якщо вона є на Рівненщині, то і на Волині може оселитися. З постраждалим "ВП", на жаль, не вдалося поспілкуватися.

Місцевий фольклор поповнився ще однією легендою. Проте, якби вигадка виявилася правдою, то троянівський пенсіонер став би першою людиною, на яку напала ця фантастична тварина.

Довідка "ВП"

Чупака́бра (від ісп. chupar – "смоктати" і cabra – "коза") – фантастична тварина, якій приписують вбивства кіз, кролів та іншої свійської живності через знекровлення. Випадків, коли чупакабра нападала на людей, поки що не зафіксовано.

Вперше феномен чупакабри зафіксували у Пуерто-Рико у 1975 році. Тоді були різноманітні версії щодо зовнішнього вигляду чупакабри. Найпоширеніша така: зріст її близько метра, морда тупа, тіло без чітких форм, довгі пазурі.

В Україні про напади істоти, подібної на чупакабру, розподвідають на Львівщині і Київщині.

У 2009 році з’явились повідомлення про істоту з Тернопільської області. У ряді місцевих газет з’явилася серія публікацій про чупакабру. Про неї писали у "Фактах", показували сюжет на телеканалі "СТБ". Мова йшла про те, що якась звірина почала масово знищувати кролів, і господарі знаходили їх задушеними, знекровленими і акуратно складеними. Пізніше надходили повідомлення, що звір з’явився в Чернігівській та Запорізькій областях, а останнім часом на заході Україні.

Чупакабра встигла побувати і в Івано-Франківську, у селі Микитинці 15 вересня 2009 року. На подвір’ї місцевий мешканець побачив жахливу картину. Клітки були розкриті, а всередині були в ряд складені трупи кролів; клітка, яку могли підняти лише три людини разом, була майже розвалена, так що ця тварина мала неабияку силу. По дорозі до кролів "воно" повипивало і кров качок. Кролів, які втекли з клітки, "воно" наздогнало і повбивало.

Потім чупакабра була зафіксована у с.Зимна Вода поблизу м.Львова. За словами очевидців, чупакабра пробігала повз них у лісі з шаленою швидкістю. Чупакабра також була помічена в смт.Вільшана, Черкаська область; тварина пересувалась на двох лапах.
Переглядів: 1636 | Додав: nekrot | Теги: Волинь, чупакабра

Пошук по сайту

Календар

«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Про нас

Друзі сайту