Головна » 2010 » Березень » 25 » Газові диверсанти, через яких могла трапитися трагедія в Луцьку, прийшли з повинною
17:03
Газові диверсанти, через яких могла трапитися трагедія в Луцьку, прийшли з повинною

Волинський інформаційний портал

Надзвичайний випадок із газом, який трапився 23 березня в Луцьку, отримав своє продовження. Співробітники підприємства "Нафтогазсервіс", які самовільно перекрили газовий стояк багатоквартирного будинку для проведення несанкціонованих робіт в одній із квартир, прийшли на ВАТ "Волиньгаз" із поясненнями. Про це повідомили в прес-центрі ВАТ "Волиньгаз".

Як стало зрозуміло із пояснень горе-газовиків, підприємство "Нафтогазсервіс", що не має дозволу для проведення робіт на діючих газопроводах, відрядило бригаду працівників на виконання замовлення одного із мешканців будинку № 45, що на проспекті Відродження. При цьому замовник не пред’явив проекту переснащення  газового обладнання в квартирі, а виконавці не мали ні відповідних посвідчень, ні наряду на газонебезпечні роботи, ні ліцензії на обладнання. До того ж, частину газової труби монтажники планували замінити несертифікованим аналогом.

Перекривши без попередження вентиль на стояку будинку, виконавці робіт без газу лишили дев’ять квартир. Через несанкціоноване втручання у газову мережу міг трапитись витік газу, що своєю чергою, спричинило б вибух.

На сполох забили мешканці будинку, котрі повідомили про небезпечну ситуацію в аварійно-диспетчерську службу ВАТ "Волиньгаз" та викликали наряд рятувальників МНС.

Нормальна робота будинкової мережі буде відновлена за добу після інциденту, коли після попередньої перевірки роботи внутрішньобудинкового газового обладнання газовики знову подадуть газ до квартир постраждалих.

Пояснюючі записки порушників будуть передані до прокуратури, яка й вирішить подальшу участь винуватців надзвичайної ситуації.
Переглядів: 1340 | Додав: nekrot | Теги: надзвичайний випадок, інцидент, газ, Волиньгаз

Пошук по сайту

Календар

«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Про нас

Друзі сайту