Категорії розділу

Факти та коментарі [54]
Історія Русі-України [9]
Землепис (географія) [3]
Шевченкіана [4]
Правда про "вурдалака" Тараса Шевченка
Просто політика [8]
Православіє і його вороги [5]
Святе і грішне [19]
Євроатлантизм [6]
Мовне питання [17]

Блог

Головна » 2010 » Лютий » 24 » Секретар Предстоятеля УПЦ прокоментував привід для свідомоукраїнської інаугураційної істерики
17:01
Секретар Предстоятеля УПЦ прокоментував привід для свідомоукраїнської інаугураційної істерики
Ви одразу зрозуміли, Читачу, про привід для якої водночас і свідомоукраїнської, й інаугураційної істерики йде мова?

Ні?

Та звісно ж, про завтрашнє відвідання Києва на запрошення обраного Президента В.Ф. Януковича Предстоятелем Руської Православної Церкви Святішим Патріархом Московським і всея Русі Кириллом.

Приміром, лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок у коментарі ІнтерМедіаКонсалтингу заявив: "Це просто принизливо для українців - маючи свою церкву, отримувати благословення майбутньому президенту Української держави від іноземної церкви".

Він нагадав, що ще до виборів Віктор Янукович отримував благословення від Московської церкви. "Це говорить про вектор зовнішньої і внутрішньої політики України, який буде проводитися найближчим часом. Позиція В.Януковича є лакейською, холуйською, пристосуванською, і вона говорить, що навряд чи він буде вести самостійницьку українську політику", - наголосив О.Тягнибок.

Він також додав, що Київська організація ВО "Свобода" буде брати участь у публічних заходах протесту проти приїзду глави Російської православної церкви Кирила в Україну.

У такому ж дусі про відвідання Патріархом Кирилом Києва 25 лютого 2010 року висловилися представники інших націонал-демократичних і націоналістичних політсил України.

І УПЦ КП також оприлюднила заяву про те, що на інавгурацію Президента України не варто запрошувати Главу іноземної Церкви.

Все це дійсно нагадує автору блога Українська альтернатива Олександру Некроту справжню істерику. Останнє слово в заголовку вжито недарма.

Та послухаймо представника Української Православної Церкви, яка перебуває в канонічній єдності з РПЦ:

"У коментарі РІСУ щодо приїзду Патріарха Кирила на інавгурацію Президента України Віктора Януковича і стосовно того, що це багатьма розцінюється як преференція майбутнім Президентом тільки однієї гілки православної Церкви і як неувага до інших церков та конфесій, вікарій Київської Митрополії, секретар Предстоятеля УПЦ єпископ Олександр (Драбинко) відповів: "Якщо людина віруюча, вона природно прагне бути з Церквою, тому що один Бог, то й Церква одна. Можна з повагою ставитися до всіх, але сповідувати одне. Майбутній Президент не такий же поліконфесійний, як інші його попередники. Тут немає ніякого перекосу в один бік, тут є висловлення особистої позиції".

В УПЦ називають "дивною" заяву УПЦ КП про те, що не варто на інавгурацію запрошувати Главу іноземної Церкви. Заяву УПЦ КП владика Олександр (на фото) прокоментував так: "Сама ця заява виглядає дивною, тому що ні греко-католики, ні римо-католики не називають свого Главу Главою іноземної Церкви. Церква – це не територіальна структура чи організація, часто кордони держави і межі Церкви не збігаються. Незважаючи на це, Церква обіймає всіх віруючих, що сповідують одну віру, хоч би де вони перебували. Фактично Патріарх не має громадянства, він представляє Церкву, а не окрему націю".

Секретар Предстоятеля Української Православної Церкви акцентує на тому, що в УПЦ цей візит як політичний не розглядається, а як його розглядають у самій Московській Патріархії, владика порадив дізнатися у прес-службі РПЦ".

Кінець цитати. Джерело - Візит Патріарха Кирила на інавгурацію Президента України не є проявом державних переваг для однієї Церкви.

Я ж можу додати тільки ось що: істерика так званих "націонал-патріотів", або ж "свідомих українців" із приводу відвідання Києва Предстоятелем Руської Церкви в день інаугурації обраного Президента України мене нітрохи не здивувала.

По-перше, вони вважають, що розкидатися такими заявами, як нині летять з їхніх уст - не гріх, а гріх було б не скористатися з чудової нагоди пропіаритись, заодно звинувативши в чому-небудь "холуйському" та "пристосуванському" Януковича.

І по-друге, "свідомоукраїнська" публіка є ворожою щодо руського Православія за своєю суттю. Що й буде переконливо доведено в наступних записах до цього блога.

Спасибі за увагу і відгуки.
Категорія: Факти та коментарі | Переглядів: 1365 | Додав: nekrot | Теги: Патріарх Кирил, Янукович, інаугурація Президента України, Предстоятель РПЦ, Українська Православна Церква, Руська Православна Церква, Тягнибок
Всього коментарів: 1
0  
1 nekrot   (20.04.2010 11:27) [Матеріал]
Вордпресса здесь никогда в жизни не стояло - сайт управляется системой Юкоз (uCoz; см.: http://ucoz.ru ). Какой плагин Вордпресс "отвечает" за облако тегов - это у Яндекса и спросите, по Вордпрессу в Рунете сайтов и блогов немало. Удачи.

Коментування вимкнено. / Комментирование отключено.

Пошук по сайту

Календар

«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Архів записів

Про нас

Друзі сайту