Категорії розділу

Факти та коментарі [54]
Історія Русі-України [9]
Землепис (географія) [3]
Шевченкіана [4]
Правда про "вурдалака" Тараса Шевченка
Просто політика [8]
Православіє і його вороги [5]
Святе і грішне [19]
Євроатлантизм [6]
Мовне питання [17]

Блог

Головна » 2010 » Лютий » 22 » Час об'єднання і творення настає нині для України, - Святіший Патріарх Кирил
10:09
Час об'єднання і творення настає нині для України, - Святіший Патріарх Кирил

21 лютого, в неділю першу Великого посту, коли Церква святкує Торжество Православія, Святіший Патріарх Московський і всея Русі Кирил здійснив Божественну літургію святителя Василія Великого в кафедральному соборному Храмі Христа Спасителя.

На трапезі після богослужіння Святішого Патріарха вітали митрополит Крутицький і Коломенський Ювеналій, голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків митрополит Волоколамський Іларіон, митрополит Вострський Тимофій (Ієрусалимський Патріархат), архієпископ Сергієво-Посадський Феогност, посли Болгарії, України, Боснії і Герцеговіни, Молдови, Сербії; протоієрей Рауно Пієтарінен, ректор Православної духовної семінарії в місті Йоенсуу (Фінляндська Православна Церква).

Торжество Православія - це свято, в яке ми з особливою силою усвідомлюємо цілісність Святого Православ'я, сказав, звертаючись до присутніх, Предстоятель Руської Церкви. "Православна Церква - єдине тіло", - підкреслив Святіший Патріарх, нагадавши, що адміністративні кордони Помісних Православних Церков мають умовний характер, оскільки в них здійснюються одні й ті самі Таїнства, а чада їхні наставляються одним і тим самим Словом Божим.

За словами Предстоятеля РПЦ, присутність у Патріаршому соборі цього дня представників різних Помісних Церков і послів православних країн особливо наочно виявляє православну єдність. Звертаючись до присутніх дипломатів, Предстоятель Руської Церкви закликав до творення системи солідарності держав, у яких православні християни становлять більшість населення. Почуття глибокої духовної спільноти спонукає народи цих країн бути разом у радостях і скорботах, підкреслив Святіший Владика.

Звертаючись до посла України, Святіший Патріарх Кирил повідомив про відвідання Києва на запрошення обраного Президента В.Ф. Януковича в день вступу на посаду нового глави української держави.

(У четвер, 25 лютого Предстоятель Руської Церкви очолить у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі молебень, що передуватиме церемонії інаугурації Президента України. Святіший Патріарх Кирил здійснить богослужіння спільно з Предстоятелем Української Православної Церкви Блаженнішим Митрополитом Київським і всея України Володимиром. Після молебню і вітального слова Святішого Патріарха В.Ф. Янукович відбуде до Верховної Ради України, де прийме Президентську присягу, поклавши руку на історичне Пересопницьке Євангеліє.)

Предстоятель висловив упевненість у тому, що головним завданням народу України нині є подолання розділень і зміцнення національної єдності. "Час об'єднання і творення настає нині для України" ("Время объединения и созидания настает ныне для Украины"), - сказав Святіший Владика, повідомляє прес-служба Патріарха Московського и всея Русі.
Категорія: Факти та коментарі | Переглядів: 1382 | Додав: nekrot | Теги: Патріарх Кирил, Предстоятель РПЦ, Українська Православна Церква, Руська Православна Церква, Предстоятель УПЦ, Києво-Печерська Лавра
Всього коментарів: 0
Коментування вимкнено. / Комментирование отключено.

Пошук по сайту

Календар

«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Архів записів

Про нас

Друзі сайту