Категорії розділу

Факти та коментарі [54]
Історія Русі-України [9]
Землепис (географія) [3]
Шевченкіана [4]
Правда про "вурдалака" Тараса Шевченка
Просто політика [8]
Православіє і його вороги [5]
Святе і грішне [19]
Євроатлантизм [6]
Мовне питання [17]

Блог

Головна » 2010 » Березень » 26 » Чи бандерівська на Волині облрада, хай скаже Генпрокурор?!
14:49
Чи бандерівська на Волині облрада, хай скаже Генпрокурор?!

Олександр НЕКРОТ

Сталося, шановна волинська громадо! Наша обласна рада підтримала хвилю лайна... перепрошую - звернень щодо чільника ОУН-Б Степана Бандери і міністра освіти Дмитра Табачника. Тепер усі-всі західні області єдиним укронацовим фронтом виступили за звільнення "Україножера", який хоче дозволити школярам і студентам навчатися рідною мовою, і з вимогою про відкликання Європарламентом "безпідставного звинувачення" на адресу Героя України! Якби ще не та заява Волинської облорганізації Партії регіонів... але нумо про все по порядку.

Діагноз чи блазнювання?

Продовження зірваної сесії Волиньради 23 березня розпочалося зі звіту виконання бюджету області за минулий рік.

На табло електронної системи "Рада" висвітилася цифра у 42 депутати. Журналісти та присутні порахували депутатів "по головах", аби визначити їхню кількість. Під час заслуховування звіту у залі було 35 депутатів. На сесію не з’явилися представники фракції прихильників Володимира Литвина та більшість фракції "Наша Україна".

Голова Волиньради Анатолій Грицюк розповів, що деякі депутати ще доїжджають на сесію. Також Грицюк заявив про те, що деяким обранцям громади просто перешкоджали прибути на сесію, - повідомляв того дня з місця подій репортер "Волинських Новин".

"Дорогий кожен голос. Україна в небезпеці", – зазначив Грицюк перед початком реєстрації. Це вже за інформацією ВІПу.

Автор і редактор Української альтернативи не лікар, і все ж насмілюється припустити: це не діагноз - Анатолій Петрович просто придурюється.

А ось третього не дано.
Заявляти "Україна в небезпеці" лише на тій підставі, що до президентської влади прийшов Віктор Янукович, а нову коаліцію в парламенті сформували фракції ПР, КПУ і Блоку Литвина, підсилені кількома "недопомаранчевими" депутатами, й ця коаліція обрала уряд, - може людина або хвора, або із сумнівною порядністю й непоганими акторськими здібностями...

Потім, як уже відомо волинським користувачам Усесвітньої мережі... "Альянсівці" і "Свободівці" посварилися через Табачника. Гіперлінк даю лише про всяк випадок.

Зловтішатися над убогими - гріх, тому від власних коментарів із приводу даного інциденту утримаюсь.

Обранці волинської громади прийняли звернення з приводу резолюції Європарламенту.

Голова Волинського братства УПА Василь Кушнір зауважив, що досі існує загроза Незалежності України і закликав депутатів Волиньради визначитися. Під час його виступу обабіч трибуни стояли сивочолі вояки УПА, котрі тримали у руках плакати "Волинські депутати! Прийміть рішення про визнання окупації Волині 1922-1991 роки!", "Російська мова в Україні - окупаційна!". Кушнір закликав звернутися до уряду, аби Європарламент відкликав свою резолюцію. А також відстоювати звільнення українофобів при владі, приміром, нинішнього міністра освіти і науки Дмитра Табачника.

У своєму зверненні депутати висловили незгоду із 20-м пунктом резолюції. Також сподіваються, що "нове українське керівництво перегляне такі рішення і зберігатиме відданість європейським цінностям".

За основу проголосувало 42 депутати із 43 зареєстрованих на сесії. Такі цифри на табло присутні зустріли оплесками. В цілому, за рішення проголосували ті ж 42 депутати із 43 присутніх.

Анатолій Грицюк привітав волинян із таким рішенням.

Потрясаюче...

А Ви, Читачу, вже ознайомились із цим неперевершеним текстом - Звернення депутатів Волинської обласної ради з приводу резолюції Європейського Парламенту від 25 лютого 2010 року щодо ситуації в Україні?

Якщо ні - цитую за офіційним сайтом Волиньради!

"Беручи до уваги, що :

    * результатом багаторічної діяльності групи істориків при Урядовій комісії з вивчення діяльності ОУН і УПА став висновок, що Українська Повстанська Армія була воюючою стороною у Другій світовій війні, а також констатовано відсутність фактів, що свідчили б про участь УПА як військової формації у війні з Об'єднаними Націями на боці Німеччини ;
    * Волинська обласна рада була серед ініціаторів визнання на законодавчому рівні Української Повстанської Армії воюючою стороною у 2-й Світовій війні, а також порушувала питання про присвоєння звання Герой України С. Бандері та Р. Шухевичу ;

Вважаємо, що С. Бандера та Р. Шухевич боролися одночасно проти двох людиноненависницьких режимів, засуджених усім людством, – гітлерівського та сталінського".

Аргументи - супер!

Висновки групи істориків при Урядовій комісії з вивчення діяльності ОУН і УПА - істина в останній інстанції...
Дуже смішно.

А щодо боротьби Бандери і Шухевича проти гітлерівського людиноненависницького режиму - Господи Боже, ну скільки ж можна говорити про те, чого ніколи не було...

Цитую далі:

"Це прекрасно розуміли найавторитетніші представники і європейської, і російської спільноти.

Так, генерал де Голль говорив : якби мені така армія, як УПА, то жоден гітлерівський чобіт не ступив би на французьку землю.

Славетний російський філософ і богослов Ніколай Бердяєв ще до початку Другої світової війни першим увів в історіографію термін "русский фашизм", а через кілька років з гіркотою додав: "Русский фашизм уже наступил". Жоден історіограф такого рівня у світі не спростував досі Ніколая Бердяєва, як і не зазначив завершення вказаного Бердяєвим періоду".

Ох ти! Які слова...

А ви впевнені, що генерал де Голль був достатньо обізнаний з історією УПА?

І чи так уже й жоден історіограф не спростував Бердяєва? Звичайно, далеко не жоден. А що означає "...такого рівня" - хто взагалі може достовірно встановити рівень історіографа?..

Слабка аргументація, панове. Слабка...

Цитую далі (це взагалі...):

"Нас, українців, ображає зверхнє і невіглаське ставлення авторів злощасного пункту 20 до імен Бандери і Шухевича, цинічний погляд на боротьбу з фашизмом як з одного, так і другого боку, зневажливість щодо значення цих імен та родин в боротьбі за незалежність впродовж віків.

Адже дід Бандери утверджував українське слово у богослужінні, батько – отець Андрій – був послом Української Народної Ради і духовним опікуном Української Галицької Армії, а самого Бандеру та його братів було знищено обома різновидами фашизму.

Прадід Романа Шухевича, утверджуючи кращі зразки світової та європейської культури, перекладав українською з латини Вергілія, з німецької – Шіллера, з англійської – Вальтера Скотта і ще ряд славетних авторів. Його дід, професор Володимир Шухевич, є автором п’ятитомної монографії "Гуцульщина", багатьох інших основоположних праць на терені східноєвропейському, він видавав дитячий журнал "Дзвінок" та низку книг і читанок, редагував газету "Учитель". Батько Романа Шухевича спонсорував музичне товариство "Боян", опікувався могилою автора українського гімну Вербицького і став повітовим комісаром Західно-Української Народної Республіки.

Не хотілося б думати, що у парламентській бібліотеці з історії України та Східної Європи є тільки "Краткий курс истории ВКПб" Йосипа Сталіна і пункт 20 його автори готували саме за цим посібником".

Сталінізм не був різновидом фашизму (хоч би що там писав ваш улюбленець Бердяєв), а ви кажете - "обома видами"!

Це по-перше.

По-друге, все сказане вами про прадіда Шухевича й дідів та батьків обох ваших героїв України не означає, що Роман Шухевич і Степан Бандера боролися за незалежність України. Їхня практична діяльність дужче схожа на війну проти власного народу.

По-третє, останній абзац із зацитованих - це вже, вибачте на слові, повний абзац. "Не хотілося б думати..." - то й не думайте і не меліть дурниць! Вже й так у світі з України п'ять років сміялися - хочете, щоб ніколи не перестали?

"Отож, будучи переконаними, що Голова Революційного Проводу Організації Українських Націоналістів Степан Бандера та Голова Генерального Секретаріату Української Головної Визвольної Ради, Головнокомандувачі Української Повстанської Армії генерал-хорунжий Роман Шухевич – видатні діячі національно-визвольного руху, визначні постаті нашої історії ХХ століття.

Підтримуючи звернення Світового Конгресу Українців, Івано-Франківської, Львівської та Тернопільської обласних рад [а Рівненську і Чернівецьку чому забули? - О.Н.] висловлюємо категоричну незгоду зі звинуваченнями С. Бандери в колабораціонізмі, висловленими у пункті 20 вищезазначеної Резолюції Європарламенту, та вважаємо, що вони ґрунтуються на стереотипах, сфабрикованих тоталітарним режимом СРСР з метою дискредитації українського національно-визвольного руху і не враховують сучасних історичних досліджень.

У зв’язку з цим, звертаємося до Президента України, Верховної Ради України захистити пам’ять борців за незалежність нашої країни, порушити перед Європейським Парламентом питання про відкликання свого безпідставного звинувачення проти ОУН під проводом Степана Бандери", - завершили своє потрясаюче звернення депутати Волиньради.

Читачу! Ви не здивуєтесь і не образитесь, якщо і Президент, і Верховна Рада України наших волиньрадівських обранців просто пошлють?
Особисто я - ні, навіть зовсім навпаки.

То це була фальсифікація?

Звернення депутатів Волинської обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України щодо призначення Міністром освіти і науки України Дмитра Табачника 23 березня також було прийнято. Щоправда, лише після п’ятого голосування.

У цьому документі таких "перлів", як у попередньому, немає - цитувати не буду.

Значно більш вартою цитації є заява Волинської обласної організації Партії регіонів, розміщена вчора на її сайті: Результати голосування на сесії Волинської обласної ради сфальсифікували!

"Хочемо довести до відома усіх волинян той факт, що 23 березня 2010 року на засіданні позачергової сесії Волинської обласної ради при голосуванні за внесені проекти рішень відбулася фальсифікація результатів голосування, як і при реєстрації депутатів у сесійній залі. Ці маніпуляції відбулися з відома голови обласної ради Анатолія Грицюка та при безпосередній участі депутата обласної ради Олега Кіндера.

Усі присутні в сесійній залі бачили, що кворуму для початку роботи сесії не було. У залі були фактично присутні лише 35 депутатів. Відповідно 42 голоси могли з’явитися лише у тому випадку, коли хтось сторонній проголосує за окремих відсутніх депутатів чи відбудеться пряме втручання у систему підрахунку голосів. Що і було зроблено працівниками апарату ради за вказівкою свого керівника.

Тому рішення обласної ради щодо звернень до Європарламенту стосовно Бандери та Президента України, Верховної ради України та Кабінету міністрів України стосовно міністра освіти вже є сумнівними з точки зору їх легітимності.

Волинська обласна організація Партії регіонів звертається за посередництвом народних депутатів України до Генерального прокурора України з проханням дати оцінку таким діям посадовців обласної ради.

Також слід відмітити принципову позицію переважної більшості депутатів обласної ради, які не взяли участі в авантюрі, нав’язаній керівниками партії "Батьківщина" і підтриманій місцевими "патріотами" на зразок пана Гузя.

Небажання депутатів брати участь в політичних ігрищах свідчить про те, що вони хочуть зосередитися на конкретній роботі, спрямованій на вирішення проблем Волині".

Кінець цитати.

Виходить, тепер слово за Генпрокурором? І якщо його оцінка діям посадовців обласної ради відповідатиме заяві ВОО ПР, можна буде зробити висновок, що Волиньрада в цілому бандерівською не є, позаяк за сміховинне звернення щодо Бандери й Шухевича, як і щодо Табачника, не голосувала?!

Хотілося б вірити.

Ну та що ж - подивимось...
Категорія: Факти та коментарі | Переглядів: 1496 | Додав: nekrot | Теги: сталінізм, Бандера, фальсифікація, Шухевич, Волиньрада, Дмитро Табачник, звернення, фашизм, Бердяєв
Всього коментарів: 0
Коментування вимкнено. / Комментирование отключено.

Пошук по сайту

Календар

«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Про нас

Друзі сайту