Головна » 2010 » Липень » 1 » Волинські єгері зловили браконьєра з незареєстрованою зброєю
15:02
Волинські єгері зловили браконьєра з незареєстрованою зброєю
Єгерська служба ДП "МГ "Старовижівське" затримала жителя села Паридуби Старовижівського району Анатолія М. Тридцятидев’ятирічний чоловік віз додому підстрелену самку козулі європейської. Про це інтернет-видання "Волинська правда" повідомили у прес-службі Волинського управління лісового та мисливського господарства.

"На самок цього виду полювання в даний період заборонено. А на козлика з 1 травня дозволено, тільки суто індивідуальне полювання за ліцензіями. Мисливець, а він, до речі, член УТМР, такого дозволу не мав. Та й браконьєрничав із незареєстрованою рушницею, до того ж із мисливським собакою, що категорично заборонено", – розповів директор ДП "МГ "Старовижівське" Віталій Павлович Гайда.

Зараз цю справу розслідує районний відділ міліції. У порушника вилучено незареєстровану мисливську рушницю ТОЗ 66 12 калібру і мисливський трофей.

Травень – місяць дуже важливий для звірини. Саме відбулися розтели і покоти. Новонароджений молодняк потребує материнського молока і опіки. ДП "МГ "Старовижівське", щоб якось полегшити життя звірів, цьогоріч засіяло близько 8 гектарів біополів сумішами трав, топінамбуром, озиминою, люпином. Вже почали заготівлю на зиму кропив’яних віників для козулі і зайця. Єгерська служба дбає про звіра, робить все для того, щоб кабан, козуля, лось, заєць і всяка звірина та пернаті мали корм, а головне були захищені від браконьєрів. Зрештою, усі мисливці матимуть можливість тут полювати у законний спосіб.

Полювальник, що порушив правила мисливського кодексу, буде покараний, але цим не зарадиш маленьким козенятам, що, як у казці, залишилися без годівниці-матері. Вижити їм буде надзвичайно важко.
Переглядів: 1447 | Додав: nekrot | Теги: затримано, міліція, Старовижівський РВ УМВС, зброя, браконьєрство

Пошук по сайту

Календар

«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Про нас

Друзі сайту