Головна » 2010 » Лютий » 23 » Серед неповнолітніх злочинців є четвертокласник
09:35
Серед неповнолітніх злочинців є четвертокласник
Більше третини підлітків, які вчинили злочин – учні загальноосвітніх шкіл. Таку інформацію оприлюднили на засіданні колегії Волинської обласної прокуратури, - повідомляють Волинські Новини.

За словами заступника прокурора Волинської області Валерія Невірця, серед неповнолітніх злочинців є зовсім юні.

"Учень четвертого класу Колпитівської загальноосвітньої школи Любешівського району під час перерви викрав зі столу вчителя телефон "Нокіа" за 620 гривень. Ще один малолітній учень Окорської школи теж Любешівського району викрав з будинку місцевого мешканця 5 тисяч  гривень. Оскільки ці учні не досягли віку, з якого настає кримінальна відповідальність, то проти них не порушували кримінальні справи", - розповів прокурор.

Частина неповнолітніх злочинців до скоєння злочинів не перебували на обліку в міліції. На думку прокурора, це свідчить про незадовільну профілактичну роботу міліції.

Почастішали й випадки, коли неповнолітні скоюють злочини в групі з дорослими. За даними обласної прокуратури, минулого року на Волині 92 підлітки вчинили 117 злочинів разом із дорослими. Але лише в 46 випадках до відповідальності притягнено дорослих за втягування дітей у злочинну діяльність.

"У школах не проводиться профілактична робота. Вчителі не аналізують, чому учень скоїв певний злочин. Не проводять бесіди з батьками", - каже прокурор

Зі звинуваченнями погоджується начальник обласного управління освіти та науки Михайло Попович.

"Ми також аналізували цю ситуацію. З’ясувалося, якщо рік тому учні брали участь у крадіжках та хуліганських діях, то тепер до цього списку додалися розбої й грабежі. За нашими даними, за участю школярів у 2009-му було скоєно 11 грабежів і 8 розбоїв", - розповів чиновник.

За словами Поповича, вчителям потрібно більше уваги приділяти індивідуальному вихованню.

"Майже в кожній школі є психолог і соціальний педагог. Державне замовлення ми формально виконали, створили нові штатні одиниці. Та роботи вони своєї не виконують", - зазначив посадовець.

Попович переконаний, що батьки теж винні.

"Лише шестеро учнів скоїли злочини до 19 години, 31 – у вечірню пору, а десятеро – з першої до третьої години ночі. Вочевидь, батьки недостатньо контролюють своїх дітей, не цікавляться, чим вони займаються у позаурочний час, ввечері. Вони не йдуть на контакти зі школою. А в піклувальній раді лише здирають кошти на ремонти класів", - наголосив Попович.
Переглядів: 1311 | Додав: nekrot | Теги: втягування дітей у злочинну діяльні, виховання, прокуратура області, дитяча злочинність

Пошук по сайту

Календар

«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Архів записів

Про нас

Друзі сайту