Головна » 2010 » Лютий » 3 » Народному хору «Мужність» – 10 років
11:26
Народному хору «Мужність» – 10 років
3 лютого колектив народного аматорського хору ветеранів ОВС "Мужність" приймав вітання з 10-річчям.
За дорученням керівництва Управління МВС України в області керівника хору Володимира Штихалюка, концертмейстера Олега Каспера і всіх хористів, що зібрались у приміщенні Ради ветеранів УМВС, поздоровила начальник відділу соціальної гуманітарної роботи УКЗ УМВС капітан міліції Наталія Герасимчук. І, звичайно, Почесну грамоту та подарунок панові Штихалюку вручив голова Ради обласної організації Асоціації ветеранів та пенсіонерів ОВС України полковник міліції у відставці Сергій Шелепін.

В репертуарі хору "Мужність" багато десятків пісень. На їхніх концертах, яких вони дали більше двохсот у різних містах не лише області, а й України та за кордоном, можна почути українські народні пісні і пісні місцевих авторів. Досить часто хор співає в супроводженні духового оркестру військової частини Внутрішніх військ, що дислокується у місті Луцьку. Нерідко слова пісень пишуть і самі ветерани, а найбільшою популярністю користуються у них твори колишнього інспектора ДАІ старшого сержанта міліції, а тепер відомого пісняра – Миколи Гнатюка. Найбільшою гордістю мужнього хору можна вважати пісню, яку повинні знати усі правоохоронці – міліцейський гімн, єдиний на Україні.
Концерти, фестивалі, заслужені відзнаки, грамоти та подяки... Неодноразово були нагороджені цінними призами. На їхній Дошці пошани – грамоти з Польщі, з областей України; від заступників, та й самого Міністра внутрішніх справ, обласного управління культури й обласної держадміністрації. Все це – за творчу діяльність, вагомий внесок у національно-патріотичне виховання молодого покоління. Адже вони й справді ніколи не відмовляються виступити для учнів і студентів.
Особливо цікавими були виступи "Мужності", про які свого часу розповідала газета "Резонанс": 10 червня 2007 року на сцені знаменитої Львівської опери ветерани волинської міліції співали "Многая літа" Кваснєвському на ймення Ян – брату екс-президента Республіки Польща, котрий святкував у місті Лева 70-річчя, а в листопаді 2008-го – відвідали меморіал жертвам фашизму Майданек і виступали з концертами в польських селах, де з 1945 року не ступала нога українця...
Звання народного аматорського хору колектив отримав ще у 2003 році. Нині важливою віхою на творчому шляху стало 10-річчя з дня створення. А попереду, поза сумнівом, багато-багато виступів, нових пісень і великих творчих звершень. Тож іще раз вітаємо народний аматорський хор ветеранів міліції зі святом і бажаємо – многая літа!
Роман ЛУЦЮК, газета "Резонанс"
Переглядів: 1573 | Додав: nekrot | Теги: ветерани ОВС, Культура, Сергій Шелепін, голова Ради ветеранів УМВС, хор Мужність

Пошук по сайту

Календар

«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Архів записів

Про нас

Друзі сайту