Головна » 2010 » Лютий » 19 » Міліція бореться з дитячою злочинністю: цифри
15:18
Міліція бореться з дитячою злочинністю: цифри
Злочинність серед дітей та молоді – одна із важливих проблем. Адже починаючи переступати через закон в такому ранньому віці, майже неможливо вчасно звернути на правильний шлях і знайти своє місце в житті.
Старший оперуповноважений в особливо важливих справах відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України у Волинській області Микола Побережнюк повідомив, що з початку нинішнього року до адміністративної відповідальності притягнуто 65 підлітків. Також складено 17 протоколів за порушення антиалкогольного законодавства, 7 – за дрібне хуліганство, 1 – за зберігання наркотиків у невеликих розмірах, 32 – за куріння у невстановлених місцях та 3 – за вчинення насильства у сім’ї.
Крім того, за доведення неповнолітніх до стану сп’яніння співробітниками КМСД складено дев’ять протоколів та притягнуто дорослих до адміністративної відповідальності згідно зі ст. 180 КУпАП. П’ять протоколів складено щодо дорослих осіб за вчинення насильства у сім’ї, 13 –  за продаж спиртного дітям.
З початку року порушено дев’ять кримінальних справ, з яких вісім за ст. 304 КК України за втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність, а саме у пияцтво та одна згідно з частиною 2 статті 315 КК України схилення неповнолітнього до вживання наркотиків.
Початок 2010 року показує, що згідно з аналогічним періодом минулого року зменшилась кількість злочинів, вчинених підлітками у групах з дорослими, тяжких тілесних ушкоджень, розбоїв, пограбувань, хуліганств, незаконних заволодінь автотранспортним засобом. Неабияким успіхом є не допущення скоєння дітьми вбивств, зґвалтувань,   нанесення тілесних ушкоджень, вимагань та злочинів по лінії незаконного обігу наркотиків.
Разом з тим залишається актуальним питання щодо злочинів, вчинених підлітками повторно, в групах неповнолітніх, у стані сп’яніння,  шахрайств та крадіжок.
З метою попередження та боротьби зі злочинністю у молодіжному середовищі працівниками кримінальної міліції у справах дітей постійно проводяться рейди-перевірки усіх розважальних закладів, у яких неповнолітнім заборонено знаходитись після 22:00 години. Окрім цього, на території Волинської області розташовано 869 навчальних закладів, до яких правоохоронці постійно навідуються та проводять лекційні заняття заради підвищення правових знань серед дітей. Адже інформація про передбачену законом відповідальність зможе зупинити дітей від вчинення злочину.
Юлія ЛОКОТЬКО, ВЗГ УМВС України у Волинській області
Переглядів: 1214 | Додав: nekrot | Теги: адміністративна відповідальність, дитяча злочинність, ВКМСД УМВС, злочини, адміністративні правопорушення

Пошук по сайту

Календар

«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Архів записів

Про нас

Друзі сайту