Головна » 2010 » Лютий » 26 » Діти кепкували з порушників Правил дорожнього руху
09:55
Діти кепкували з порушників Правил дорожнього руху

Ірина НОВОСАД, ВЗГ УМВС України у Волинській області
До порядку на дорозі дітей потрібно привчати змалку, пояснювати їм, що здоров’я та життя варто берегти та цінувати, а не ставитися до нього легковажно. Тому працівники УДАІ УМВС України у Волинській області спільно з Управлінням освіти і науки Волинської ОДА вже тринадцять років поспіль проводять змагання з КВН-ЮІР.


Нещодавно на Волині пройшли перші відбіркові ігри ХІІІ обласного конкурсу серед команд веселих та найкмітливіших юних інспекторів руху (КВН-ЮІР) на кубок "Пам'яті Олександра Лущинського".
Перші зональні змагання серед команд Турійського, Ковельського, Старовижівського, Локачинського районів та міста Ковеля відбудулися у смт. Стара Вижівка, на яких перемогу здобула команда НВК "школа-гімназія" смт. Турійськ. Другий етап проходив у смт. Маневичі, де за перемогу боролися школярі Камінь-Каширського, Любешівського, Ратнівського, Маневицького районів. У фінал вийшли команди НВК "ЗОШ І-ІІІ ступенів - гімназія" №2 міста Камінь-Каширського та НВК "Колківська ЗОШ І-ІІІ ступенів - ліцей" Маневицького району. У третьому етапі, який проходив у місті Рожище, перемогу святкувала команда КВН-ЮІР будинку школяра міста Горохова. За результатами четвертих відбіркових ігор, що відбувалися у Нововолинську, у фінал вийшла команда ЗОШ І-ІІІ ступенів села Згорани Любомльського району.

Тепер ці команди змагатимуться у фіналі за квиток на регіональний відбірковий тур, що пройде у Чернівцях.

Працівники ДАІ та освітяни зазначають, що головне у таких зустрічах, окрім гумору і вивчення правил поводження на дорогах те, що школярі із усієї області мають змогу зустрітися, обмінятися досвідом і потоваришувати. Тому дорослі ставлять собі за мету залучити широкий загал школярів до участі в роботі, яка спрямована на запобігання дитячого дорожньо-транспортного травматизму. Крім того, освітяни та працівники ДАІ прагнуть прищепити неповнолітнім повагу до професії працівника міліції, організувати змістовне дозвілля школярів та молоді, виховати у них культурні та естетичні смаки, зміцнити дружні зв’язки між командами КВН - ЮІР.

У конкурсі взяли участь команди КВН-ЮІР загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів області. Змагалися школярі у трьох конкурсах, перший з яких традиційний – привітання під назвою "Живи за правилами!” Другий етап – конкурс відео-кліпів на тему „Нас об'єднує повага до Правил дорожнього руху". Свої виступи діти завершували музичним домашнім завданням "Я – не порушую ПДР”.

На відбірковому етапі всі без винятку школярі продемонстрували кмітливість та дотепність. На думку членів журі, в кожному місті чи селищі, де вони побували, було обрано найсильніші команди. Тепер дітям залишається чекати фіналу та налаштовуватися на чесну і веселу гру.
Переглядів: 1307 | Додав: nekrot | Теги: УДАІ УМВС, Правила дорожнього руху, освітяни, ДАІ, ПДР, гумор, КВН-ЮІР

Пошук по сайту

Календар

«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Архів записів

Про нас

Друзі сайту