Категорії розділу

Факти та коментарі [54]
Історія Русі-України [9]
Землепис (географія) [3]
Шевченкіана [4]
Правда про "вурдалака" Тараса Шевченка
Просто політика [8]
Православіє і його вороги [5]
Святе і грішне [19]
Євроатлантизм [6]
Мовне питання [17]

Блог

Головна » 2010 » Лютий » 27 » Звернення Священного Синоду УПЦ до Президента: зокрема про взірець служіння, Закон Божий, повернення відібраного
15:34
Звернення Священного Синоду УПЦ до Президента: зокрема про взірець служіння, Закон Божий, повернення відібраного

Учора, 26 лютого, у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі під головуванням Блаженнішого Митрополита Володимира відбулося чергове засідання Священного Синоду Української Православної Церкви.

На офіційному сайті УПЦ розміщено Звернення Священного Синоду Української Православної Церкви до Президента України Віктора Януковича. Вельмишановного пана Президента щиро вітають з обранням та інавгурацією на посаду.

"Нехай буде з Вами благодать, милість, мир від Бога Отця і від Господа Іісуса Христа, Сина Отчого, в істині і любові" (2 Іоанна 1: 3)", - цитує Священний Синод Святе Письмо.

"Господь звершив Свою святу волю через волевиявлення народу України. Десницею Господнею Ви поставлені на служіння багатомільйонному та багатонаціональному народу України. ...На наше глибоке переконання Президент України й усі рівні влади мають бути взірцем самовідданого служіння людям і державі", - йдеться у зверненні.

"Сподіваємося на плідний розвиток державно-церковних відносин у справі захисту суспільної моралі й виховання молоді на основі Божого Закону. Для цього вважаємо необхідним введення вивчення основ християнської етики, православної культури і Закону Божого в навчальних закладах усіх рівнів від дитячого садочка до найпрестижнішого університету", - зазначають учасники засідання Священного Синоду.

В УПЦ також вважають, що сферою спільної опіки Держави і Церкви мають стати ті верстви населення, які потребують соціального захисту та духовної підтримки. Діти, позбавлені батьківської любові, й літні люди, які залишилися без підтримки, мають бути забезпечені не тільки матеріально, але й відчути тепло молитви і добрих сердець християнських волонтерів і сестер милосердя. Люди в закладах пенітенціарної системи не мають лишатися без духовного опікування, яке може стати першим кроком до виправлення й повернення до повноцінного життя. Українське військо потребує впровадження служби військових священиків задля того, щоб військовослужбовці виховувалися в дусі справжнього патріотизму, любові до Бога та земної Вітчизни.

Церква також сподівається, що Держава буде всіляко підтримувати розвиток духовно-просвітницьких інформаційних проектів на телебаченні, радіо та інших ЗМІ з метою духовного відродження та виховання наступних поколінь.

"Церква і Держава мають і надалі спільно працювати над збереженням культурної і духовної спадщини нашого народу, його історичних пам’яток. Церква не заперечує необхідності існування музеїв-заповідників, галерей, запасників та книгосховищ, але впевнена, що церковні цінності й пам’ятки, що були відібрані у віруючих богоборчою владою, мають бути повернуті у власність справжніх господарів", - сказано у зверненні.

Його автори сподіваються на продовження процесу повернення церковного майна, що сприятиме відродженню економічної діяльності Церкви задля того, щоб вона могла забезпечувати власне буття, відроджувати у повноті соціальне служіння та допомагати людям.

"Шановний пане Президенте! На Вас чекає велика місія консолідації українського суспільства, єднання нашого народу на основі наших традицій і християнських чеснот, взаємного прощення, допомоги й жертовного служіння ближньому. Зі свого боку Українська Православна Церква докладатиме своїх зусиль щодо зцілення рани розколу на тілі українського Православ’я в дусі канонічного устрою Церкви", - зазначають учасники засідання Священного Синоду УПЦ.

Українська Православна Церква молиться, щоб Господь дарував Президенту України мудрість і сили, надійних і вірних помічників.

"Прикликаємо Боже благословення на Вас і молимося за Богом бережену державу нашу, її владу та воїнство. Нехай під час Вашого Президентства в повноті здійсняться літургійні слова, якими Церква молиться Богу за Вас і за все керівництво держави: "Дай їм, Господи, мирне правління, щоб і ми у спокої їх жили тихим і мирним життям в усякому благочесті і чистоті", - такими є заключні слова звернення, підписаного:

Від імені Священного Синоду Української Православної Церкви

26.02.2010 р.
†Володимир,
Митрополит Київський і всієї України
Предстоятель Української Православної Церкви
Категорія: Факти та коментарі | Переглядів: 1421 | Додав: nekrot | Теги: Янукович, служіння, Предстоятель УПЦ, основ християнської етики, Блаженніший Володимир, Закон Божий, Митрополит Київський і всієї Україн
Всього коментарів: 0
Коментування вимкнено. / Комментирование отключено.

Пошук по сайту

Календар

«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Архів записів

Про нас

Друзі сайту