Категорії розділу

Факти та коментарі [54]
Історія Русі-України [9]
Землепис (географія) [3]
Шевченкіана [4]
Правда про "вурдалака" Тараса Шевченка
Просто політика [8]
Православіє і його вороги [5]
Святе і грішне [19]
Євроатлантизм [6]
Мовне питання [17]

Блог

Головна » 2010 » Лютий » 3 » Святіший Патріарх Кирил: "Для мене український народ — це мій народ"
14:00
Святіший Патріарх Кирил: "Для мене український народ — це мій народ"

1 лютого 2010 року виповнився рік від дня інтронізації Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила.
Напередодні цієї дати Предстоятель Руської Православної Церкви дав інтерв'ю Першому телеканалу Росії. У блозі "Українська альтернатива" - спецпроекті інтернет-видання "Резонанс. Волинь" - публікуються витяги з цього інтерв'ю, які стосуються України, вперше розміщені на сайті Православіє в Україні.

У ході бесіди Його Святість запитали про політичну ситуацію в Україні.

Предстоятель Руської Православної Церкви наголосив, що під час свого візиту в нашу країну він побачив зовсім іншу Україну - "не ту, яку ми бачимо з екранів телевізорів", і православний народ, який навіть не мислить ніякого розподілу Церкви.

"Люди на сході і заході зустрічали Патріарха тисячами. А якщо говорити про групи протесту, то були групи партійні. Всі протести проходили під прапором однієї й тієї ж політичної партії.

То й що? Хтось полюбляє чай з лимоном, хтось із цукром. Декому приємно, що Патріарх приїхав, декому неприємно. Це нормально. Але масова, масова підтримка візиту Патріарха показала нам, що ми дійсно єдина Церква", - сказав Патріарх.

для мене український народ - це мій народ", - наголосив він, підкресливши важливість збереження духовної єдності з цілковитою повагою до суверенітетів. Тільки тоді східна європейська православна цивілізація буде важливим фактором у міжнародних відносинах і взагалі в житті всього людського роду, навіть якщо оцінювати цей факт водночас із духовної та світської точок зору.

Коментуючи політичну ситуацію в Україні напередодні виборів Президента, Предстоятель Руської Православної Церкви підкреслив, що в майбутньому не повинно бути неподоланих конфліктів та протистоянь.

Патріарх побажав успіху українському народові, щоб вибір був зроблений правильний.

На думку Його Святості, Україна вичерпала і час, і терпіння своїх громадян. Політикам треба усвідомити, що разом треба вирішувати завдання, навіть якщо є будь-які розбіжності.

"Я молюся про те, щоб і вибір було зроблено правильний, і щоб цей політичний землетрус в Україні припинився якомога швидше", - наголосив Архіпастир.

На час Великого посту, що розпочнеться незабаром, Патріарх закликав людей, незалежно від ступеня їхньої релігійності, передусім розібратися в собі, у своєму особистому житті, в обраному шляху. Адже піст - це час самоаналізу, а покаяння - переміна розуму й серця в результаті таких аналітичних зусиль. Важливо відповісти на запитання: а чи так я живу, а чи все я правильно роблю?

"Я гадаю, що непередбачувані відкриття чекають нас на цьому шляху. І я хотів би від всього серця побажати, щоб ці відкриття привели кожного з нас до якісно іншого рівня нашого духовного життя", - сказав Святіший Патріарх Кирил.

На фото зі сторінки Итоги года: почувствуйте и Вы, что такое Святая Русь: Патріарх Кирил у Луцьку. 3 серпня 2009 року.
Категорія: Православіє і його вороги | Переглядів: 1546 | Додав: nekrot | Теги: Патріарх Московський і всієї Русі, Православіє в Україні, Предстоятель РПЦ, піст
Всього коментарів: 0
Коментування вимкнено. / Комментирование отключено.

Пошук по сайту

Календар

«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Архів записів

Про нас

Друзі сайту