Категорії розділу

Факти та коментарі [54]
Історія Русі-України [9]
Землепис (географія) [3]
Шевченкіана [4]
Правда про "вурдалака" Тараса Шевченка
Просто політика [8]
Православіє і його вороги [5]
Святе і грішне [19]
Євроатлантизм [6]
Мовне питання [17]

Блог

Головна » 2010 » Лютий » 21 » Митрополит Київський благословив новообраного Президента, а архієпископ Почаївський написав на облраду в прокуратуру
15:42
Митрополит Київський благословив новообраного Президента, а архієпископ Почаївський написав на облраду в прокуратуру
У відповідь на прийняті Тернопільською обласною радою рішення щодо Свято-Успенської Почаївської Лаври в четвер, 18 лютого, намісник монастиря архієпископ Почаївський Володимир звернувся з листом до прокуратури Тернопільської області.

Як ідеться в листі на ім'я прокурора Тернопільської області Мельничука І.І., обласна рада своїми рішеннями порушила  Конституцію та Закон України "Про місцеве самоврядування".

Зокрема Тернопільська обласна рада прийняла ряд рішень стосовно Свято-Успенської Почаївської Лаври: від 27 серпня 2009 року за № 745 "Про створення тимчасової контрольної комісії Тернопільської обласної ради щодо перевірки законності передачі храмового комплексу в м.Почаєві УПЦ Московського Патріархату, а також дотримання земельного і міграційного законодавства", від 11 лютого 2010 року "Про інформацію тимчасової контрольної комісії Тернопільської обласної ради щодо перевірки законності передачі храмового комплексу в м. Почаєві УПЦ Московського Патріархату, а також дотримання земельного і міграційного законодавства" та від 11 лютого за № 882 "Про клопотання Свято-Успенської Почаївської Лаври від 10 листопада 2009 року № 64 щодо надання гірничого відводу на користування Почаївським родовищем будівельних пісків", які суперечать чинному законодавству.

Як наголошується в листі, "органи місцевого самоврядування можуть виступати з ініціативою щодо перевірок, а також організовувати проведення перевірок на підприємствах, в установах та організаціях, що не перебувають у комунальній власності з питань і повноважень, делегованих їм органами виконавчої влади. Повноваження обласних рад передбачені статтею 43 Закону України "Про місцеве самоврядування", у відповідності до даної статті питання щодо перевірки законності передачі храмових комплексів, а також дотримання земельного і міграційного законодавства не входить в компетенцію органів місцевого самоврядування і дані повноваження не делегувались контролюючими органами обласній раді.

Таким чином, зазначається в документі, рішення від 27 серпня 2009 року за № 745 Тернопільської обласної ради не відповідає вимогам Конституції України та Закону України "Про місцеве самоврядування".

Як наслідок прийняття незаконного рішення № 745, обласна рада прийняла рішення від 11 лютого 2010 року "Про інформацію тимчасової контрольної комісії Тернопільської обласної ради щодо перевірки законності передачі храмового комплексу в м. Почаєві УПЦ Московського Патріархату, а також дотримання земельного і міграційного законодавства".

Звертаючись до прокурора області, архієпископ Володимир зазначив, що до перевірки не були залучені представники Свято-Успенської Почаївської Лаври і, як наслідок, інформація, подана депутатами, не відповідає дійсності. У поданій інформації комісія так і не вказала порушень, які вона виявила по законності передачі комплексу храмових споруд Почаївській Лаврі і порушення дотримання земельного та міграційного законодавства. З цього витікає питання: "З якою ціллю і для чого створювалася контрольна комісія?"

Зважаючи на вищевикладене, намісник Почаївської Лаври звернувся до прокурора області з проханням дати правову оцінку рішенням Тернопільської обласної ради, перевірити інформацію та витребувати копії документів, які стали підставою для їх прийняття, а також опротестувати, відповідно до Закону України "Про прокуратуру", рішення як такі, що не відповідають вимогам Конституції України та Закону України "Про місцеве самоврядування".

Наступним кроком з боку Почаївської Лаври є підготовка позовних заяв до суду про спростування недостовірної інформації, наданої Тернопільською обласною радою, захист честі і гідності Свято-Успенської Почаївської Лаври та її насельників і відшкодування моральної шкоди, повідомляють, зокрема, Про все і Тема.te.ua.

А в Неділю Торжества Православія в іншій Лаврі - Свято-Успенській Києво-Печерській - в присутності новообраного Президента України Віктора Федоровича Януковича Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир звершив Подячний молебень з нагоди завершення виборчої кампанії.

Блаженніший Митрополит Володимир привітав Віктора Януковича з перемогою на виборах Президента України та подарував йому в благословення список Іверської ікони Божої Матері. Саме перед оригіналом Іверської чудотворної ікони Божої Матері молився Віктор Федорович під час відвідин Святої Гори Афон. І саме в день пам’яті Іверської ікони Божої Матері 25 лютого відбудеться інавгурація Президента України.

Також Предстоятель УПЦ преподав в дар новообраному Президентові Україні примірник факсимільного видання Пересопницького Євангелія, на оригіналі якого Віктор Янукович присягатиме народові України в стінах Верховної Ради України. В Книзі Блаженніший Митрополит Володимир зробив напис: "Президенту України Віктору Януковичу з Божим благословенням та побажанням звершувати керівництво Державою згідно Слова Божого".

Отримавши благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, новообраний Президент України Віктор Янукович звернувся до духовенства та віруючих зі словами подяки за молитовну підтримку та висловив впевненість в тому, що завдяки нашому працьовитому народові, нашій родючій землі та нашій православній вірі Україна буде сильною і квітучою державою, яку поважатимуть у світі.

Цікаво прочитати:
Святейший Патриарх Кирилл возглавит молебен в Киево-Печерской лавре в день инаугурации Президента Украины
Категорія: Православіє і його вороги | Переглядів: 1582 | Додав: nekrot | Теги: Блаженніший Володимир, Києво-Печерська Лавра, Предстоятель УПЦ, Почаївська Лавра, Українська Православна Церква, вибори президента України, Янукович
Всього коментарів: 0
Коментування вимкнено. / Комментирование отключено.

Пошук по сайту

Календар

«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Архів записів

Про нас

Друзі сайту