Категорії розділу

Факти та коментарі [54]
Історія Русі-України [9]
Землепис (географія) [3]
Шевченкіана [4]
Правда про "вурдалака" Тараса Шевченка
Просто політика [8]
Православіє і його вороги [5]
Святе і грішне [19]
Євроатлантизм [6]
Мовне питання [17]

Блог

Головна » 2010 » Квітень » 29 » Кому заважає символ Перемоги в центрі Луцька?
16:00
Кому заважає символ Перемоги в центрі Луцька?

"Резонанс.Волинь"
Схоже, що плакат, який повісили на багатоповерхівці Театрального майдану Луцька, викликає роздратування не лише погоди, а й чиєсь іще. Або - погода до нього байдужа, чого не скажеш про вандалів, якими рухає ненависть до Великої Перемоги у Великій Вітчизняній війні, а також тих, хто її 65 років тому здобув і хто нині про неї пам'ятає.


Сьогодні обвуглений плакат із зображенням радянського ордена Вітчизняної війни та Георгіївською стрічкою "прикрашав" колорити відомого всім лучанам "Бім-Бому". Пробандерівське (за нашим оціночним судженням - "Р.В") інтернет-видання "Волинська правда" вважає, що це "трапився черговий курйоз (бо інакше і не скажеш) з банером до Дня Перемоги", - кінець цитати.

"І якщо минулого разу у "не приживанні" банера на стінах будівлі можна було звинувачувати вітер, то сьогоднішня картина принаймні примусила задуматись над питанням: чому ж таки серп і молот не може "спокійно" майоріти в обласному центрі Волині?" - пишуть далі палкі патріоти-антирадянщики.

Окрім того, "Волинська правда" вирішила отримати офіційний коментар із роз’ясненням причин загорання банера у представників МНС. Зокрема у міському управлінні МНС України "ВП" повідомили, що плакат зайнявся сьогодні вночі. Наразі експертна лабораторія взяла проби обвуглених частин плакату на предмет наявності легкозаймистих речовин. Зараз ведеться розслідування, і про його результати громадськість зможуть повідомити згодом. Тому версія про підпал банера може отримати право на життя.

Крім того, ця надзвичайна подія завдала збитків і підприємцям, які торгують у центральній будівлі Луцька. Речі з магазину, приміщення якого постраждало внаслідок НП, були виставлені на вулицю.

А в політичній партії "Сильна Україна" кажуть, що, швидше за все, виготовлять і вивісять у центрі міста новий банер, оскільки той, що вивішений "тігіпківцями" сьогодні, був підпалений невідомими. Про це повідомив голова Бюро Волинської обласної організації партії "Сильна Україна" Сергій Ющак.

Він додав, що банер, який підпалили сьогодні вночі – уже другий. 24 квітня був вивішений такий же банер, проте після ночі з 25 на 26 квітня він виявився розірваним по вертикалі. "Раніше ми думали, що це зробив вітер, чи банер був неякісно зроблений, проте зараз, після сьогоднішнього інциденту вважаємо, що це також могли бути дії зловмисників", - цитують пана Ющака "Волинські Новини".

Партієць розцінює такі дії як навмисне пошкодження майна, що є порушенням закону. "У цьому мають розібратися правоохоронні органи", - сказав він. І додав, що коштує такий банер "недешево".

Сергій Ющак не згідний з думкою, нібито на їхньому банері зображена символіка неіснуючої держави: "Там зображений орден Великої Вітчизняної війни, в пам’ять про людей, які віддали своє життя за рідну землю. Мова йде про історію, і аж ніяк не про ідеологію".

"Резонанс.Волинь" сподівається, що працівники міліції встановлять особи зловмисників, які вчинили навмисне пошкодження майна, і що ці страшенно чудові свідомі діти Неньки-України будуть відповідати за скоєне. Чекаємо відповіді на питання в заголовку, товариші!
Категорія: Факти та коментарі | Переглядів: 1338 | Додав: nekrot | Теги: пошкодження майна, підпал, Подія, Велика Вітчизняна війна, Георгіївська стрічка, перемога
Всього коментарів: 0
Коментування вимкнено. / Комментирование отключено.

Пошук по сайту

Календар

«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архів записів

Про нас

Друзі сайту