Категорії розділу

Факти та коментарі [54]
Історія Русі-України [9]
Землепис (географія) [3]
Шевченкіана [4]
Правда про "вурдалака" Тараса Шевченка
Просто політика [8]
Православіє і його вороги [5]
Святе і грішне [19]
Євроатлантизм [6]
Мовне питання [17]

Блог

Головна » 2010 » Квітень » 1 » Чоловіки подали до суду на Некрота
15:44
Чоловіки подали до суду на Некрота

Георгій ПАСЮК
Президент міжнародного правозахисного центру Менс-Борн Україна (Men's-Born Ukraine) Анастасій Скаченко та керівник недержавної організації Інформаційно-консультативний чоловічий центр Лодомир Бубнов подали судові позови до журналіста Олександра Некрота.


Як повідомив Скаченко, сьогодні він звернувся до Ківерцівського районного суду Волинської області із заявою про порушення журналістом конституційної норми про рівність прав жінок і чоловіків.

"У статті Беременный мужчина родил дочь: обратная сторона сенсации пан Олександр висміює американського мужчину Томаса Біті, який народив дитину. Згодом автор висловився, що "не чоловіча справа - родити дітей", і це його твердження я вважаю прямою дискримінацією українських чоловіків та мене особисто. Розмір компенсації за позовом - всього одна гривня", - пояснив Скаченко.

Сам Олександр Некрот вважає, що такі звинувачення в дискримінації не відповідають дійсності та є спотворенням його позиції журналіста і православного блогера. Говорячи про "не чоловічу справу", він мав на увазі: "Згідно з канонами Православної Церкви, Томас Біті як був, так і залишається жінкою".

Однак, на думку Скаченка, висловлювання Некрота не можна тлумачити алегорично.
"До судового позову ми доклали диск із записом виступу пана Олександра в Луцьку 19 березня, де він чітко і ясно вимовляє: "Родити дітей - це не чоловіча справа". У трактуванні цього виразу не може бути двох смислів. Він сказав те, що хотів сказати - місце чоловіка під вікнами пологового будинку, а не в родзалі", - заявив Скаченко.

Чоловічий рух Men's-Born бореться проти дискримінації чоловіків у справі народження дітей.

Див. також: http://ua.korrespondent.net/ukraine/1062655
Переглядів: 1352 | Додав: nekrot | Теги: рівність чоловіків і жінок
Всього коментарів: 0
Коментування вимкнено. / Комментирование отключено.

Пошук по сайту

Календар

«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архів записів

Про нас

Друзі сайту