Категорії розділу

Факти та коментарі [54]
Історія Русі-України [9]
Землепис (географія) [3]
Шевченкіана [4]
Правда про "вурдалака" Тараса Шевченка
Просто політика [8]
Православіє і його вороги [5]
Святе і грішне [19]
Євроатлантизм [6]
Мовне питання [17]

Блог

Головна » 2010 » Квітень » 10 » "Чья бы корова мычала"? Так
11:48
"Чья бы корова мычала"? Так

Олександр НЕКРОТ
Конституційний Суд України визнав легітимність парламентської коаліції "Стабільність і реформи", сформованої не лише фракціями Партії регіонів, КПУ та Блоку Литвина, а й "зрадниками", які покинули фракції новоутвореної жорсткої опозиції (скорочено – ЖОпи) – БЮТ і НУНС.


Ясна річ, представники ЖОпи як зчинили лемент, що, мовляв, коаліція є нелегітимною, так і будуть репетувати – хтось все одно повторюватиме, як папуга, "нелегітимна", а хтось усього-навсього "ставитиме під сумнів"...

А хочете, Читачу, думку мудрої людини почути?

"– Конституція України, починаючи з 2004 року, неодноразово правилася на користь кон'юнктури і чинної влади. Усе почалося за Ющенка, з третього туру виборів, який, власне, і дав йому перемогу. Після цього заяви з боку нинішньої опозиції, яка вчора була владою, про те, що щось там нелегітимне, не витримують серйозної критики.

Весь шлях таких політиків як Ющенко і Тимошенко був вистелений різного роду компромісами з Конституцією, спробами обійти або переробити закони. (Жирний шрифт тут і далі від "Української альтернативи" – О.Н.) І правило, за яким коаліцію створюють лише фракції, а не діючі депутати, – ця норма в українському законодавстві з'явилася саме завдяки Ющенку в 2007 році.

Після цього фарисейством виглядає спроба засумніватися в тому, що сама ж Верховна Рада може змінювати порядок формування коаліції, оскільки мова йде все-таки про головне питання – легітимність самого парламенту.

Я взагалі вважаю, що в Україні украй заплутана і надзвичайно ускладнена схема формування коаліції, створена спеціально для того, щоб поставити одних у вигідне, а інших у невигідне становище. Ті, хто добивався такого роду змін в українській Конституції, якось не дуже далеко дивилися і вже точно аж ніяк не чекали, що самі опиняться в ролі людей, на яких приміряють експерименти над Законом.

Тому я не маю великого співчуття до їхніх спроб розвалити уряд Азарова. Україна зараз у такому становищі, що ця боротьба вже перестала бути боротьбою з Азаровим або Януковичем. Вона стала боротьбою проти України – як держави, яка знаходиться в надзвичайно важкій ситуації. Казна порожня, розкручується спіральна інфляція, грошей немає, як немає і цілковитої довіри з боку партнерів на Заході і Сході, і в цей момент із особистих спонукань Ющенко або Тимошенко займаються обструкцією будь-яких зусиль влади щодо виведення країни з кризи.

Хоча ще зовсім недавно вони самі таврували будь-яку критику з боку опозиції – поганих українців, що не розуміють, у якому скрутному становищі знаходиться держава. Де ж їхня послідовність або хоч би мінімальна політична порядність?"

Кінець цитати.

Це – з інтерв'ю "ForUm'у" директора Інституту країн СНД Константіна Затуліна.

Повний текст – отуточки:
http://ua.for-ua.com/interview/2010/04/08/131147.html

А автор (чи то, один з авторів) блога Українська альтернатива має багато чого додати.

"Де їхня мінімальна політична порядність?" – питається Затулін.

Чого нема, того нема. І не передбачається.

Пригадуєте, Читачу, слова Ніколая Азарова: "Чья бы корова мычала, а ваша молчала!"?

Якщо не помиляюсь, Ніколай Яновіч їх промовив у контексті бютівських звинувачень у якихось "фальсифікаціях" під час президентських виборів. Він заявив, що під час другого туру Тимошенко використовувала адмінресурс, що відсоток тих, хто проголосував на дому, в західних областях удвічі вищий, ніж у південно-східних, що на Тернопільщині був якийсь неймовірний "наплив виборців" перед закриттям виборчих дільниць...

І бютівці кричали, що з боку переможця виборів фальсифікації були, а переможеної – не було.

І хотіли, щоб їм повірила вся країна.

Проте "мычание вместо молчания" – для "іржавих" і "чирвових" майданоїдів то є цілком звичний та один з улюблених методів політичної боротьби.

Якщо Віктор Ющенко, будучи діючим справжнім Українським Президентом, п'ять років торочив то про європейську, то про євроатлантичну інтеграцію України, – це, на думку майдаунів, не загрожувало Україні втратою суверенітету. Байдуже, на яких умовах "інтегруватись" – хоч би й із 1000-відсотковою здачею національних інтересів! А як тільки віце-прем'єр-міністр Володимир Семиноженко сказав про можливість створення союзу України з Білоруссю і Росією – то одразу зчинився ґвалт про загрозу втрати суверенітету.

Якщо Ющенко підписує указ про присвоєння Степану Бандері Героя України, від якого (указу) перевертаються в домовинах мільйони захисників Батьківщини від фашизму, розриваються серця й у живих ветеранів, і в родичів загиблих та померлих переможців у тій страшній війні, – то "Степан Бандера об'єднує Україну" (фраза свободівки Ірини Фаріон). Якщо ж Януковича закликають відновити історичну справедливість та усунути націоналістично-неофашистські перекоси попередньої влади, то: "Це реванш антиукраїнських сил. Це реванш бездержавності. ...Там, де переміг Янукович, можна провести такі рішення. Я не знаю, чи усвідомлює це Президент, що це абсолютно "розріже" Україну навпіл" (коментар "нашистки" Лілії Григорович).

Якби Конституційний Суд не визнав легітимності створення коаліції "Стабільність і реформи", то його судді – чесні та порядні люди, які не беруть ніяких хабарів. А після того як КС згадану легітимність визнав – то вони, як заявляє дехто з "чирвових", "злочинці" і, мабуть, таки отримали по мільйону доларів (звісно, за винятком тих, хто не підписав відповідне рішення)!

І так у всьому: націоналісти, "націонал-патріоти", "національно свідомі українці" – демократи і євроінтегратори, тому вони хороші, а їхні опоненти – недемократи, непатріоти, "п'ята колона Москви", "антидержавники", погані...

Допоки?

Допоки трохи менше половини тих, хто ходить на вибори, буде вірити "мычанию" майданутих і голосувати за них?

Чи не годі якщо не заткнути пельку їхній корові, то хоча б перестати слухати її мукання?
Як Ви думаєте, Читачу?
Категорія: Просто політика | Переглядів: 1665 | Додав: nekrot | Теги: Янукович, Ющенко, Бандера, Азаров, чья бы корова мычала, боротьба проти України, коаліція, фашизм, тимошенко, свідомі
Всього коментарів: 0
Коментування вимкнено. / Комментирование отключено.

Пошук по сайту

Календар

«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архів записів

Про нас

Друзі сайту