Головна » 2010 » Червень » 8 » Зі зброєю в національному парку затримали... високопоставленого природоохоронця
18:20
Зі зброєю в національному парку затримали... високопоставленого природоохоронця
Оформленням акту про порушення правил полювання закінчився вояж групи любителів мисливства у Шацький національний природний парк.

Як повідомив начальник служби охорони ШНПП Володимир Солов’янчик у неділю, коли дзвони скликали на службу Божу, на річці Прип’ять поблизу Самійлич з’явились озброєні мешканці села Згорани Віталій Я., Віктор Т. і ковельчанин Віктор Ц. На щастя, вчасно нагодилися єгері Шацького національного природного парку та Згоранської організації УТМР. Тож ніхто не встиг зробити жодного пострілу. Природоохоронці Анатолій Терета, Андрій Сіжук, Микола Шостак та інші спрацювали професійно. Порушники були затримані і обеззброєні. Усі троє мали двоствольні мисливські рушниці ІЖ-8 та ТОЗ-63, полювали з двома мисливськими собаками і, звичайно ж, знали, що полювати у Національному природному парку категорично заборонено.

– Найприкріше, що серед названих осіб опинилася людина, яка за своїми посадовими функціями мала б оберігати природу, – з гіркотою повідомив Володимир Іванович. – Та замість вибачення ми почули слова, що не прикрашають державну людину. Втім, служба охорони національного парку дбає не за власні інтереси, а за громадське добро. Якби хтось занадився у чужий город чи лісок і став там господарювати, що господар зробив би? Звичайно ж, ужив адекватних заходів. Національний парк – всенародна скарбниця, і ми будемо сумлінно відстоювати її інтереси від приїжджих і своїх порушників.

(Ілюстрація за пошуковим запитом браконьеры - із сайта http://2004.novayagazeta.ru.)

У ці червневі дні звірина і пернаті надзвичайно вразливі, потребують особливої уваги і охорони. Шацький національний парк готується до туристичного сезону, який от-от розпочнеться. Двері до нього відкриті для тих, хто мріє оздоровитись, відпочити, помилуватися незайманою природою озерного краю, усім людям з чистим серцем і добрими помислами. А от зі зброєю, попереджають природоохоронці, у Національний парк краще не потикатися, - нагадує Сергій ЦЮРИЦЬ, прес-служба Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.
Переглядів: 1244 | Додав: nekrot | Теги: затримано, порушення, управління лісового господарства, зброя, браконьєрство

Пошук по сайту

Календар

«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Про нас

Друзі сайту