Головна » 2010 » Січень » 21 » Волинські міліціонери "моржували" на джерелі святої Анни
10:31
Волинські міліціонери "моржували" на джерелі святої Анни

Начальник волинської міліції Віктор Швидкий на Водохреще разом із колегами відвідав джерело Св. Анни, щоб здійснити обряд купання в освяченій воді.
До святині прибули правоохоронці, які "моржують" вже не перший рік, тому працівники міліції без вагань тричі занурювалися з головою у цілющу воду джерела.
Начальник УМВС України у Волинській області Віктор Швидкий після купання поділився своїми відчуттями:
– Зараз почуваю себе прекрасно. Я щороку на свято Богоявлення купаюся в освяченій воді, – розповідає Віктор Васильович. – Майже за 20 років "моржування" я переконався, що надзвичайно добре розпочинати новий рік з цього обряду, адже почуваєшся очищеним і з’являється неабияка сила. Тепер зі спокійною душею та здоровим духом у тілі ми будемо працювати цілий рік та чекатимемо наступного Водохреща.
Після купання працівники органів внутрішніх справ відвідали місцевий храм та оглянули святиню, якій уже, за давнім переказом, не одна сотня літ. Про появу на тутешніх землях цілющих джерел вам залюбки розповість будь-який мешканець Онишківців, що в Дубенському районі на Рівненщині. Отож переказ каже, що в давні часи на місці джерел стояла церква. Однак під час татарської навали, коли православні віряни потерпали від знущань іновірців, ця церква, завдяки Божому Промислу, була збережена: вона "увійшла у землю".
Минуло багато часу, як після того в Онишківцях збудували новий храм. Та на тому місці, де стояв попередній, сталося диво: дітлахи, що пасли в цій місцині худобу, якось знайшли тут ікону святої Анни. Все село зібралося того дня на місці старої церкви, щоб побачити явлену ікону, яку урочисто перенесли до храму. Та наступного дня ікони в церкві не знайшли. Виявилося, що вона дивним чином повернулася на старе місце. Селяни потрактували цю подію так: святині не віддали належної шани. Тому ікону, після відповідного богослужіння, було вдруге перенесено в сільський храм. Однак зранку історія повторилася. Нарешті місцеві мешканці зрозуміли, що праведна Анна сама обрала для себе місце і нікуди переходити не хоче. Тому тут збудували невелику капличку, в якій і зберігалася ікона, а на цьому місці забили цілющі джерела.
Таким чином, упродовж віків християни приїжджають в Онишківці, аби викупатись у святій воді і позбутися тілесної та душевної недуги.
Ірина НОВОСАД, ВЗГ УМВС України у Волинській області
Переглядів: 3637 | Додав: nekrot | Теги: джерело святої Анни, Онишківці, начальник УМВС, УМВС України у Волинській області, Водохреще

Пошук по сайту

Календар

«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Про нас

Друзі сайту