Головна » 2010 » Січень » 19 » Вибори на Волині пройшли спокійно
10:11
Вибори на Волині пройшли спокійно
У день першого туру виборів Президента України, тобто 17 січня, до волинської міліції надійшло лише 8 повідомлень про порушення виборчого законодавства. Крім того, на території області не трапилося жодної надзвичайної події, яка могла б вплинути на результат та перебіг голосування під час виборів Президента України.
Заступник начальника управління громадської безпеки УМВС Анатолій Шумік розповів, що працівники міліції повністю забезпечили охорону громадського порядку на дільничних виборчих комісіях під час голосування та супровід протоколів і бюлетенів до ТВО. Таким чином, Анатолій Павлович констатував, що вибори пройшли спокійно: без надзвичайних подій і грубих порушень законодавства.
Нагадаємо, що згідно з рішенням Центральної виборчої комісії на території Волинської області було створено п’ять територіальних виборчих округів та 1133 виборчі дільниці, з них 32 – спеціальні. Наказом УМВС України у Волинській області від 18.11.2009 №841 керівництво УМВС та керівний склад апарату УМВС закріпили за всіма виборчими округами і дільницями області. До охорони громадського порядку на виборчих дільницях було залучено 1258 працівників міліції. Це близько 80% особового складу. Решта правоохоронців контролювала порядок на місцях та працювала в оперативних штабах, куди надходила інформація про хід виборів Президента України.
За словами Анатолія Шуміка, 8 повідомлень, що були задокументовані в день голосування, стосувалися поодиноких фактів недотримання Закону України „Про вибори Президента України”, котрі не можуть вплинути на результати президентських перегонів. Наприклад, у Луцьку на ДВК №15 громадянка А. проголосувала двічі, однак це відразу виявили члени комісії та повідомили до органів внутрішніх справ. Коли на місце події виїхала слідчо-оперативна група 49-річна жінка поскаржилася на погіршення стану здоров’я, тому її довелося госпіталізувати. На даний момент обставини з’ясовуються, а зібрані матеріали будуть направлені до прокуратури міста Луцька. 
Також у Луцьку один громадянин намагалися винести бюлетень за межі виборчої дільниці, у Любешівському районі спостерігач дільничної виборчої комісії шляхом підкупу виборців агітував проголосувати за одного із кандидатів у Президенти, а у одному із сіл Любомльського району місцевий житель пропонував 0,25 літра горілки за те, щоб виборець віддав свій голос за потрібного кандидата.
На даний момент в області до ТВО вже здано 100% виборчих бюлетенів та протоколів. Після того, як на місцях завершиться підрахунок голосів, бюлетені повезуть до ЦВК, куди їх також будуть супроводжувати працівники міліції.
Ірина НОВОСАД, ВЗГ УМВС України у Волинській області
P.S.
Також читайте у новинах на тему "вибори Президента України":
Понад 4000 міліціянтів забезпечуватимуть порядок на виборах
Переглядів: 1549 | Додав: nekrot | Теги: Волинь, ОГП, УГБ, вибори президента України, УМВС України у Волинській області, охорона громадського порядку

Пошук по сайту

Календар

«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Про нас

Друзі сайту