Головна » 2010 » Серпень » 17 » В Луцьку виявили "трудове рабство" неповнолітніх
14:56
В Луцьку виявили "трудове рабство" неповнолітніх
Результати перевірки діяльності 22 торгових кіосків на проспекті Волі та біля Завокзального ринку показали, що лише кожен третій продавець має укладений трудовий договір, а у деяких павільйонах працюють неповнолітні.

Таку інформацію оприлюднила 17 серпня під час оперативної наради у луцького міського голови Богдана Шиби начальник відділу праці департаменту економіки Тетяна Стефанюк.

Перевірку проводили 2 та 11 серпня. Загалом в зазначених кіосках працюють 24 торговці, проте лише троє з них показали документи, що засвідчують їх легальне працевлаштування. Стефанюк зазначає, що інші працівники "не розуміли, чого хоче від них перевірка", а у деяких кіосках торгували неповнолітні.

Більшість з малих архітектурних форм, які розташовані на зазначених територіях, встановлені на основі договорів оренди або особистого сервітуту. Проте перевірка встановила, що торговий павільйон на вулиці Глушець, кіоск з морозивом на проспекті Соборності, павільйон з фруктами та овочами на вулиці Кравчука та деякі кіоски на автостанції №2 працюють самовільно.

Власники літніх майданчиків на вулиці Кравчука, 32, і Конякіна, 37а, не надали перевірці документів про законність їхнього розміщення. В більшості кіосків продавці не змогли продемонструвати повний пакет дозвільних документів, дехто показував лише частину, інші ж запевняли, що документація знаходиться у власників, – розповідає Стефанюк.

Результати перевірки відділ праці надіслав до управління захисту прав споживачів, податкової інспекції та інспекції з праці. Проте луцький міський голова Богдан Шиба закликав надіслати в першу чергу подання до прокуратури, – пишуть "Волинські новини".

"Це звичайне трудове рабство, яке здійснюється кожного дня. Ці люди не тільки не мають відповідно оформлених угод, вони працюють в кіосках цілодобово, відповідно, мають отримувати за ненормований робочий день, наднормову роботу", – зазначив Шиба.
Переглядів: 1158 | Додав: nekrot | Теги: інспекція з праці, прокуратура, Рабство, Луцька міська рада

Пошук по сайту

Календар

«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Про нас

Друзі сайту