Головна » 2010 » Серпень » 4 » У Рожищенському районі правоохоронці вилучили понад вісім кілограмів маку
16:52
У Рожищенському районі правоохоронці вилучили понад вісім кілограмів маку
Днями працівники служби БНОН Рожищенського РВ УМВС України у Волинській області у домогосподарстві 82-річної жительки села Любче Марії Ш. вилучили понад вісім кілограмів висушених рослин маку.

Нарковмісні рослини пенсіонерка вирощувала на своїй присадибній ділянці. Правоохоронці не виключають той факт, що мак зберігали для подальшого збуту. Але наразі ведеться слідство та перевірки по даному факту.

Як стало відомо, жінка проживає разом з дорослим сином та дочкою. Ніхто з них раніше проблем із Законом не мав. Сім'я характеризується з позитивної сторони.

Пенсіонерка у розмові з правоохоронцями розповідає, що про відповідальність про незаконне насадження макових рослин знає – дільничні неодноразово інформували мешканців села про такого роду „діяльність”. Та дати відповідь на питання: „Чому ж вирощувала, якщо знала?” – не може.

Наразі висушені рослини маку вилучені на направлені у Науково-дослідний центр при УМВС України у Волинській області для подальшої перевірки. Вирішується питання про порушення кримінальної справи.

Хотілося б нагадати, що на території області триває загальнодержавна профілактична операція „Мак-2010”, в рамках якої здійснюється подвірний обхід громадян з метою подальшого вилучення незаконних насаджень маку та конопель.

Правоохоронці вкотре нагадують, що якщо ви все ж таки посадили мак та зібрали урожай – не зберігайте стебла та маківки, а спаліть. Не чекайте „потенційних покупців” на такий товар, а перш за все обміркуйте: чи готові ви заради такої ласої справи обміняти свою спокійне життя на три роки позбавлення волі, - закликає Юлія Сіліч, ВЗГ УМВС України у Волинській області.
Переглядів: 1099 | Додав: nekrot | Теги: УМВС України у Волинській області, мак, наркотики, Рожищенський РВ УМВС, ВБНОН УМВС, БНОН

Пошук по сайту

Календар

«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Про нас

Друзі сайту