Головна » 2010 » Січень » 16 » Суд не пішов назустріч бажанню фігуранта "гучної" справи уникнути кримінального переслідування
10:05
Суд не пішов назустріч бажанню фігуранта "гучної" справи уникнути кримінального переслідування

У приміщенні Печерського райсуду столиці під головуванням судді Інни Отрош відбулося засідання, яке розглядало скаргу адвоката Лісового в інтересах обвинуваченого Василя Гаврилишина – колишнього голови спостережної ради ТОВ КБ "Західінкомбанк", депутата Луцької міськради на Волині, котрий з 14 квітня 2009-го перебуває у Київському СІЗО.
Адвокат оскаржував законність постанови від 24 червня минулого року за підписом заступника Генпрокурора про порушення кримінальної справи щодо його підзахисного, якому інкримінується привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах (ч.5 ст. 191 КК України, санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права займати певні посади та конфіскація майна). Рішення суду таке – скаргу не задовольнити.
Самого обвинуваченого на засіданні не було і його інтереси представляв захисник. Звісно, суть скарги полягала не лише в оскарженні постанови про порушення кримінальної справи, а й у подальшому можливому звільненні Гаврилишина зі слідчого ізолятора. Вихід на волю фігуранта такої резонансної справи, як повідомили представники обвинувачення, цілком ймовірно могло кардинально вплинути на хід слідства. Тим більше, у обвинуваченого тоді з’явився б важіль безпосереднього тиску на колишніх підлеглих у банку, аби вони надавали вигідні йому свідчення. До того ж, в розпорядженні оперативників є інформація про те, що цей чоловік збирався щезнути від правосуддя за кордоном.
Це вже було четверте засідання зі згаданого питання – на першому суд переглядав матеріали слідства (а це фінансово-господарські документи, довідки, заяви тощо), на наступне засідання не з’явився адвокат, учора продовжився попередній процес вивчення справи, а от сьогодні спроба підслідного вислизнути з лещат правосуддя потерпіла фіаско. Утім, ніхто не відхиляє ймовірності подальших кроків захисту у сенсі апеляції щодо винесеного рішення.
Нагадаємо, за матеріалами ГУБОЗ МВС щодо Гаврилишина спершу порушувалася кримінальна справа за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство, здійснене в особливо великих розмірах). Підставами до кримінального переслідування стали оперативні матеріали, отримані правоохоронними органами, які вказують на те, що їхній фігурант брав участь у фінансовій оборудці. Суть її у тому, що голову спостережної ради зазначеного комерцбанку підозрюють у дачі вказівок на оформлення від імені охоронців банку та інших людей у 2008 році кредитів на загальну суму майже 3 мільйона доларів і 7,6 мільйонів гривень. Слідство стверджує, що ці кошти банкір фактично привласнив, позбавивши вкладників права отримати власні гроші.
Цікаво, що за поданою адвокатом обвинуваченого скаргою суддя Печерського райсуду Супрун Г.Б. прийняла торік примітне рішення у цій резонансній справі, закривши один з епізодів згаданої кримінальної справи. Йдеться про незаконне, на думку слідства, привласнення 3 мільйонів доларів. У грудні цю справу завдяки наполегливій позиції обвинувачення знову було «реанімовано».
ДЗГтаМД МВС України
Переглядів: 1485 | Додав: nekrot | Теги: гучна справа, слідство, суд, Василь Гаврилишин, Західінкомбанк

Пошук по сайту

Календар

«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Про нас

Друзі сайту