Головна » 2010 » Травень » 18 » СБУ накрила банду, яка розповсюджувала на Волині наркотики оптом
17:26
СБУ накрила банду, яка розповсюджувала на Волині наркотики оптом
У Житомирській області у ході здійснення заходів з протидії наркобізнесу співробітники СБ України припинили діяльність злочинного угруповання, яке налагодило стійкий контрабандний канал ввезення в Україну великих партій синтетичних психотропних речовин з країн Балтії та їх оптовий збут на території нашої держави. Про це сьогодні, 18 травня, повідомили у прес-центрі СБУ.

Встановлено, що наркоугруповання організували 39-річний безробітній мешканець Львова та його 37-річний напарник з Вінниччини, з яким він познайомився під час відбування покарання у виправній установі Республіки Польща. Вінничанин закуповував синтетичний наркотик за кордоном та контрабандним шляхом переміщав його до нашої держави, а львів’янин за допомогою своїх спільників підшукував покупців та збував психотропну речовину на території України.

Угруповання розповсюджувало оптові партії синтетичних наркотиків у Київській, Житомирській, Волинській, Львівській та Івано-Франківській областях. Наразі правоохоронцями також перевіряється інформація щодо постачань зловмисниками значних партій наркотичних засобів до закладів пенітенціарної системи.

Під час спецоперації при в’їзді в Житомир на автошляху "Житомир–Могилів-Подільський" співробітниками спецпідрозділу УСБУ затримано трьох членів угруповання. Під час огляду автівки, в якій їхали молодики, в багажнику було виявлено та вилучено сумку, де знаходилося 2,5 кг порошкоподібної речовини з характерним різким запахом, та засоби фасування наркотиків (електронні ваги, пакувальний матеріал тощо). У кишенях куртки та брюк одного із затриманих правоохоронці також виявили пакунки із наркотиками.

Згідно з висновком Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБ України вилучена речовина є синтетичним наркотиком – метамфетаміном. Приблизна вартість його на "чорному ринку" становить близько 500 тисяч гривень.

Слідчі СБУ порушили стосовно вінничанина кримінальну справу за ознаками вчинення злочину, передбаченого частиною 3 статті 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів) і частиною 3 статті 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), та стосовно інших трьох затриманих - за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 307 Кримінального кодексу України.

Вживаються заходи щодо ліквідації усіх ланок міжнародного каналу контрабанди психотропних речовин в Україну, - пише Волинський інформаційний портал.
Переглядів: 1081 | Додав: nekrot | Теги: наркотики, контрабанда, злочинне угруповання, кримінальна справа, СБУ

Пошук по сайту

Календар

«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Про нас

Друзі сайту