Головна » 2010 » Серпень » 6 » Понад 2 тисячі волинян відповіли за насильство в сім’ї
17:30
Понад 2 тисячі волинян відповіли за насильство в сім’ї
5 серпня в Луцьку за організації Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту і Програми розвитку ООН відбувся міжрегіональний навчальний семінар на тему „Взаємодія органів державної влади та місцевого самоврядування з попередження насильства у сім’ї”.

У семінарі брали участь президент міжнародного жіночого правозахисного центру „Ла Страда - Україна” Катерина Шевченко, начальник відділу демографічного розвитку Департаменту сімейної та гендерної політики Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту Володимир Кіров, експерт з питань запобігання насильству Програми рівних можливостей та прав жінок в Україні Світлана Павлиш та голова Управління моніторингу дотримання прав людини Антон Цісарук.

Світлана Павлиш зазначила, що „насильство у сім’ї не є проблемою одного дня і не є проблемою лише нашої держави. Але ми, як представники влади, повинні докладати максимум зусиль для попередження і вчасної боротьби з цією недугою”. Саме тому на навчальному семінарі розглядались питання щодо насильства в сім’ї як загальнодержавної проблеми, формування державної політики у відповідь на реалії сьогодення, особливості діяльності державних органів, установ та служб у сфері попередження та протидії насильству в сім’ї, досвід взаємодії на обласному рівні, робота з особами, які вчинили насильство в сім’ї – досвід України.

Як показує практика, взаємодія органів державної влади та місцевого самоврядування з питань насильства в сім’ї приносить позитивні плоди – помітно поменшало випадків насильства. За даними УМВС України у Волинській області, на обліку в міліції знаходиться 3148 осіб, які вчиняли насильство в сім’ї. За сім місяців цього року додатково поставлено на облік вже 937 чоловік. Їм винесено офіційні попередження про неприпустимість вчинення насильства в сім’ї та 63 захисних постанови. Крім цього, в поточному році до відповідальності за вчинення насильства в сім’ї притягнуті 2263 особи. З них рішенням суду оштрафовано 1963 та до 288-х застосовано адміністративний арешт, - повідомляє Юлія ЛОКОТЬКО, ВЗГ УМВС України у Волинській області.
Переглядів: 1515 | Додав: nekrot | Теги: адміністративна відповідальність, УМВС України у Волинській області, адміністративний арешт, насильство в сім’ї

Пошук по сайту

Календар

«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Про нас

Друзі сайту