Головна » 2010 » Вересень » 13 » Почастішали крадіжки курей, зерна і просто їжі
17:56
Почастішали крадіжки курей, зерна і просто їжі
Нестача коштів на життя у кишенях волинян штовхає багатьох на злочини. Якщо раніше злочинці обкрадали помешкання громадян, виносили цінні речі та побутову техніку, то тепер їх приваблюють також... зерно, картопля, птиця.

Так, днями до Луцького міськвідділу УМВС України в області звернулася 73-річна пенсіонерка Анна А., яка повідомила, що з сараю її помешкання візуально знайомий чоловік викрав п'ять курок.
Як з'ясували правоохоронці, злочин скоїв 32-річний Юрій Ш. Чоловік зловживав спиртними напоями, неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, вів аморальний спосіб життя. Того вечора потрібно було „поправити” здоров'я, от і вирішив у пенсіонерки викрасти курей, продати, а отримані гроші витратити на оковиту.Та не так воно сталось, як гадалось. Зловмисник з викраденим добром не дійшов до пункту „збуту” курей, а... заснув на подвір'ї у потерпілої.

Наразі „птахо-злодія” затримано. Порушено кримінальну справу за ст.186 ч.3 Кримінального кодексу України (крадіжка), що передбачає позбавлення волі строком до восьми років.

Подібний випадок трапився і в Любомльському районі. У селі Куснища з приміщення зерносховища шляхом пошкодження вікна 47-річна Ольга М.викрала 100 кг зерна. І це непоодинокі випадки скоєння таких злочинів, що значно поширилися останнім часом на території Волинської області.

Основні причини такого виду крадіжок пов'язані з погіршенням економічної ситуації в країні. Крім того, осінньо-зимовий період завжди характеризується великою кількістю злочинів на дачних масивах і в помешканнях. Соціально незахищені люди, або бомжі, як їх називають у народі, завжди чинять такі злочини в пошуках їжі. Окрім того, ми ж бачимо, що нині дуже багато людей відчувають проблеми з фінансами, втративши роботу. Звичайно, не можна твердо говорити, що всі підуть коїти злочини, проте якась частина шукатиме розв’язання своїх проблем саме таким шляхом, констатує Юлія Сіліч, ВЗГ УМВС України у Волинській області.
Переглядів: 1186 | Додав: nekrot | Теги: УМВС України у Волинській області, злочинність, крадіжки

Пошук по сайту

Календар

«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Про нас

Друзі сайту