Головна » 2010 » Серпень » 20 » Нелегали з Молдови подались до Луцька по гроші
18:53
Нелегали з Молдови подались до Луцька по гроші
Вчора в ході відпрацювання ринків та протидії нелегальній міграції працівниками органів внутрішніх справ Волинської області було затримано групу нелегалів іноземців у кількості семи чоловік.

До працівників луцької міліції надійшла інформація від жителів вулиці 8-го Березня, що поряд з ними проживають іноземці. Отримана інформація підтвердилась, після чого працівниками управління громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб разом у співпраці зі співробітниками відділу боротьби зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми УМВС України у Волинській області та співробітниками роти міліції особливого призначення "Беркут" даних осіб було затримано.

Як з’ясували правоохоронці, громадяни Республіки Молдова, а саме три жінки і чотири чоловіки, вирішили, що зароблять набагато більше в Україні, ніж у рідному краю і з такими думками прибули до Закарпатської області. Там торгували продовольчими товарами. Пізніше покинули мальовничі краї Закарпаття та перебрались до Луцька і продовжили займатись торгівлею на ринках області. Не подумали тільки про те, що уже давно порушили встановлений термін перебування на території України.

(Ілюстрація із сайту http://kafanews.com.)

Згідно зі ст. 203 (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України) КУпАП Луцьким міськрайонним судом на іноземців накладений штраф у розмірі 340 гривень кожному. Окрім цього, керівництвом Луцького МВ УМВС України у Волинській області прийнято рішення про добровільне видворення цих осіб за межі території України. Вони у письмовій формі зобов’язались покинути територію країни протягом 10 діб. При умові невиконання нелегалами рішення добровільно залишити територію держави у відповідності зі ст. 32 Закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства" працівниками паспортної служби буде вжито заходів щодо їх видворення у примусовому порядку. Питання про їх примусове видворення за межі держави вирішуватиметься у Волинському окружному адміністративному суді. В разі потреби дані особи будуть поміщені до Пункту тимчасового перебування іноземців у Волинській області. Обмежений термін перебування іноземців у даному закладі сягає шести місяців.

З початку року правоохоронними органами Волині затримано та видворено 125 осіб, які перебували на території України нелегально. З них 22 особи було видворено за рішенням суду у примусовому порядку. Сьогодні на території області зареєстровано понад 1800 іноземців, які перебувають в Україні на законних підставах. В основному це громадяни Російської Федерації, Білорусі, Узбекистану, Молдови, Грузії, Вірменії, Азербайджану та Польщі. З них 1485 проживають постійно та 346, періодично продовжують термін перебування. Сьогодні серед іноземних громадян, які перебувають на території Волинської області, 61 особа має дозвіл на працевлаштування, 10 навчаються, 17 – релігійних діячів та двоє біженців, усі інші перебувають на Волині у приватних цілях – інформує Юлія ЛОКОТЬКО, ВЗГ УМВС України у Волинській області.
Переглядів: 1112 | Додав: nekrot | Теги: затримано, РМОП Беркут УМВС, Беркут УМВС, УМВС України у Волинській області, ВБЗПТЛ УМВС, УГІРФО УМВС, нелегали

Пошук по сайту

Календар

«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Про нас

Друзі сайту