Головна » 2010 » Січень » 12 » Куди дивляться батьки?
09:23
Куди дивляться батьки?
Задля профілактики пияцтва серед дітей та підлітків працівники кримінальної міліції у справах дітей постійно проводять рейди-перевірки. Під час чергового рейду працівниками ківерцівської міліції спільно з представниками районної державної адміністрації на дискотеці  у сільському клубі села Озерце було виявлено неповнолітнього у стані алкогольного сп’яніння.
 Як виявилося, сімнадцятирічний Вадим О. проживає у місті Луцьку.  Цього вечора він святкував день народження свого товариша-однолітка. Компанія друзів почала святкування в  одному з кафе обласного центру та після кількох випитих чарок їм здалось хорошою ідеєю продовжити свято у сільському клубі. Як розповів захмелілий Вадим, приїхавши до села, вони вирішили перекинути ще по кілька грам горілки на вулиці, поряд із клубом. І вже тільки тоді пішли всередину.
Побачивши, у якому стані був Вадим, стало зрозумілим, що йому вже далеко не до танців. Зайшовши до клубу, правоохоронці побачили, що хлопець сидів на стільці і поряд нього друзів не було. На запитання, де його товариші, юнак відповісти не зміг. Навіть пояснити, де саме вони пиячили, для хлопця стало цілковитою проблемою.
Виявивши на сільській дискотеці сп’янілу дитину, відразу напрошується запитання, як завідуюча допускає такі інциденти? Але жінка пояснила, що п’ять хвилин назад хлопця у клубі не було і їй навіть у голову не вкладається, як він туди потрапив.
Щодо неповнолітнього Вадима О. правоохоронцями складено адміністративний протокол згідно зі статтею 178 Кодексу України про адміністративні правопорушення.  
Випадки пияцтва серед дітей та підлітків є досить частими, але куди дивляться батьки? Невже вони не бачать, у якому стані їхнє чадо повертається додому? За даними Управління МВС України у Волинській області, протягом року за пияцтво серед неповнолітніх притягнуто до адміністративної відповідальності 224 чоловіка. За доведення до стану сп’яніння – сімдесят одного. Накладено п’ятдесят дев’ять штрафів на продавців торгових закладів за продаж неповнолітнім спиртних напоїв та п’ятдесят за продаж сигарет. Окрім цього, порушено вісім кримінальних справ щодо дорослих осіб, які втягнули неповнолітніх у пияцтво. Шість кримінальних справ порушено щодо батьків за злісне невиконання обов’язків по вихованню дітей.
Юлія ЛОКОТЬКО, ВЗГ УМВС України у Волинській області
Переглядів: 1367 | Додав: nekrot | Теги: пияцтво, неповнолітні, батьки, УМВС України у Волинській області, КМСД

Пошук по сайту

Календар

«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Про нас

Друзі сайту