Головна » 2010 » Серпень » 13 » Ковельський район роздерибанили практично за рік
19:01
Ковельський район роздерибанили практично за рік

Заступник голови Волинської ОДА Віталій Карпюк взяв участь у розширеному засідання колегії головного управління Держкомзему у Волинській області, - з посиланням на ВІП повідомляє "Ковельська правда". "Зам" Клімчука поцікавився у начальника Ковельського міжрайонного відділу з контролю за використанням земель Володимира Стрижевського: "Вас совість не мучить?" Відповідь була негативною. Заступник губернатора зазначив, що у такому випадку цьому земельнику, який працює на посаді вже п’ять років, можна звільнятися. За словами Віталія Карпюка, керівники земельної та екологічної інспекції на Ковельщині свого часу "створили такі умови", за яких тодішній голова Ковельської РДА Вадим Грищук (засуджений за хабарництво, – ВІП) "провертав різні схеми".

Сам Карпюк у нещодавньому інтерв'ю газеті "Віче-інформ" розповів доволі цікаві речі:

"Я Грищукові, м'яко кажучи недоліки знав і раніше. На таку широку ногу такі творити чудеса - це вседозволеність, а думку, що Грищукові все дозволено все, у його голові закріпило його ж оточення. Вони йому створювали умови, за яких він комусь щось давав, а сам брав собі значно більше. Ковельський район роздерибанили практично за рік.

За кілька годин до того моменту, коли взяли Грищука, я подзвонив з Києва Віталію Зарембі (тодішньому першому заступнику голови Волинської облдержадміністрації). Кажу: "Віталію Миколайовичу, чи буде, нарешті, край цій вседозволеності, кінець тому, що творить цей ваш ковельський царьок?" Називаю факти. Віталій Миколайович (а він, певно, як і я, не знав про оперативні розробки правоохоронців щодо Грищука) відповідає: "Я розберуся". Зранку наступного дня, годині о сьомій чи восьмій, дзвонить Заремба: "Вже розбиратися не треба. Вже той, про кого ми говорили, заарештований".

Крім того, під час колегії головного управління Держкомзему Карпюк звернув увагу Стрижевського на проблему незаконних кар’єрів на території Ковельщини.

"Я залишав посаду голови Ковельської районної державної адміністрації - на території району не було жодного самовільного кар'єру. А за ці роки порозбирали мільйони, мільйони кубічних метрів піску! Державних надр! Шістдесятитонними машинами його вивозили - настільки серйозним був бізнес", - заявив Віталій Карпюк у інтерв'ю для "Віче-інформ".
Переглядів: 1470 | Додав: nekrot | Теги: хабарництво, Волинська ОДА

Пошук по сайту

Календар

«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Про нас

Друзі сайту