Категорії розділу

Факти та коментарі [54]
Історія Русі-України [9]
Землепис (географія) [3]
Шевченкіана [4]
Правда про "вурдалака" Тараса Шевченка
Просто політика [8]
Православіє і його вороги [5]
Святе і грішне [19]
Євроатлантизм [6]
Мовне питання [17]

Блог

Головна » 2010 » Лютий » 18 » Віктор Янукович: Україна буде мостом між Сходом і Заходом, - The Wall Street Journal
16:16
Віктор Янукович: Україна буде мостом між Сходом і Заходом, - The Wall Street Journal
Сьогодні автор блога "Українська альтернатива" републікує в ньому статтю Віктора Януковича, опубліковану в газеті The Wall Street Journal і розміщену на персональному інформаційному сервері політика. Проте в "Українській альтернативі" буде виділено курсивом дві тези переможця президентських виборів в Україні, з якими (тезами) надто вже важко погодитися мислячій людині.

Отже - стаття.

За останній місяць Україна двічі продемонструвала, що поважає демократичні цінності та віру в те, що вільне волевиявлення для народу надзвичайно важливе. Всі провідні міжнародні спостерігачі засвідчили, що президентські вибори в Україні пройшли вільно, чесно та прозоро, що свідчить про рішучість українського народу проводити демократичні вибори. Народ України хотів змін, і його голос було почуто. Тепер перед нами стоїть величезна відповідальність, ми повинні допомогти нашим співвітчизникам, які проголосували за мене з надією на краще життя.

Характер виборів визначався фінансово-економічною кризою, яка спустошила нашу країну. До світової економічної кризи Україна була одним з динамічних перспективних ринків Європи, а економічного процвітання, здавалося, можна було досягти вже у найближчій перспективі. Зараз усе змінилось, і люди вимагали змін у методах роботи влади в Україні.

Ми повинні, нарешті, покласти край політичному хаосу, який паралізував Україну та тримає нашу країну у заручниках уже тривалий час. Як Президент, я наполегливо працюватиму над цим. Єдиний шлях досягнення цієї мети полягає в ось у чому. Одразу ж після оголошення та офіційного затвердження результатів президентських виборів провідні політичні сили та їх лідери мають відмовитися від протистояння та об’єднатися в ім’я порятунку держави. Наша країна багато на що здатна, та ми нічого не зможемо досягти, якщо й далі сваритимемося між собою, ігноруючи величезні виклики, що стоять перед нами.

Дозвольте мені тут сказати, що я як Президент твердо налаштований на втілення європейських цінностей в Україні. Україна повинна використовувати свої геополітичні переваги і стати мостом між Росією та Заходом. Налагодження добрих відносин із Заходом та ліквідація розриву з Росією допоможе Україні. Нас не треба змушувати робити хибний вибір між перевагами Сходу чи Заходу.

Як Президент, я прагнутиму наводити мости, а не будувати вулицю з одностороннім рухом. Ми – нація з європейською ідентичністю, але ми маємо також історичні, культурні й економічні зв'язки з Росією. Відновлення відносин з Російською Федерацією не розходиться з нашими європейськими прагненнями. Ми будемо відновлювати відносини з Москвою як зі стратегічним економічним партнером. Є всі підстави для налагодження добрих відносин з усіма нашими сусідами.

Якщо ми хочемо стати мостом між Сходом та Заходом, нам не можна лише вести розмови та роздавати обіцянки; ми маємо сформувати конкретну політику та досягати реальних цілей. Якщо ми сподіваємося вступити до Європейського Союзу, ми маємо забезпечити політичну стабільність та підтвердити, що ми є економічно життєздатною нацією.

Ми маємо бути прагматичними та зосередити зусилля на вступі до ЄС. Ми повинні створити прозору політику, яка дозволить нашій економіці процвітати та продемонструє, що Україна додасть вартості ЄС, ставши його новим членом.

Я маю твердий намір проводити таку політику, яка зміцнить наші зв'язки з авторитетними міжнародними фінансовими організаціями, а також підвищить нашу репутацію у світовій економічній спільноті. Моя передвиборна програма "Україна – для людей!" – це детально розроблений план, у якому чітко виписано, як можна досягти соціального та економічного прогресу. Це непросте завдання. Ми наражатимемося на такі ж конфліктні ситуації, як Європа та Вашингтон: як стимулювати нашу економіку для створення робочих місць, не послаблюючи при цьому необхідного нашим громадянам соціального захисту. Ми маємо знищити корупцію, яка за останні роки поширилась усюди та зашкодила нашій можливості залучати іноземні інвестиції.

Якщо ми хочемо вступити до ЄС та підвищити рівень життя українців до стандартів інших європейських країн, нам необхідно відновити нашу економіку зсередини. Є три основоположних цілі, яких повинна досягти економіка України для процвітання. По-перше, ми повинні створити робочі місця; по-друге, нам необхідно стабілізувати ціни, щоб люди могли дозволити собі товари першої необхідності; і по-третє, ми повинні зробити так, щоб наші громадяни отримували гідні зарплати та пенсії. Дати нашим громадянам базове економічне підґрунтя – ось конче необхідний перший крок на шляху відновлення порушених зв'язків між українським народом та владою.

Ось моя програма дій: відновити економічну життєздатність та приборкати політичні бурі, що стали справжнім лихом для країни; дати Україні можливість скористатися перевагами її природного розташування як надійного та перспективного мосту між Росією та Заходом; і нарешті, економічно та політично підготувати вільну та відкриту Україну до вступу у Європейський Союз, коли прийде час.

Україна – прекрасна країна, де живуть працьовиті та доброзичливі люди, які потребують лише шансу на покращення життя. Я знаю, що якщо ми зуміємо об’єднатися, то багато чого зможемо досягти. Як Президент я планую дати українцям таку країну, на яку вони заслуговують, – Україну для людей.

Віктор Янукович – новообраний Президент України

Кінець статті.

Запитання №1. Невже пан Янукович дійсно вважає народ України нацією з європейською ідентичністю? А якщо так - хіба він має достатні підстави так вважати?

Запитання №2. Чи щиро вірить Віктор Федорович у те, що народу України і її владі справді варто зосереджувати сили саме (!) на вступі до Євросоюзу? І чи вважає він такий вступ узагалі реальним? Якщо так, то знову ж таки - з якого б то дива раптом?

Чому автор "Української альтернативи", він же редактор Інтернет-видання "Резонанс.Волинь" Олександр Некрот ставить ці два запитання - про це буде йтися в наступних його записах до цього блога.
Категорія: Просто політика | Переглядів: 1479 | Додав: nekrot | Теги: Україна, нація, Схід, Янукович, Євросоюз, Захід
Всього коментарів: 0
Коментування вимкнено. / Комментирование отключено.

Пошук по сайту

Календар

«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Архів записів

Про нас

Друзі сайту