Категорії розділу

Факти та коментарі [54]
Історія Русі-України [9]
Землепис (географія) [3]
Шевченкіана [4]
Правда про "вурдалака" Тараса Шевченка
Просто політика [8]
Православіє і його вороги [5]
Святе і грішне [19]
Євроатлантизм [6]
Мовне питання [17]

Блог

Головна » 2010 » Лютий » 22 » У Львові дітям з "російськими" іменами порадили "виїжджати в Московію"
15:07
У Львові дітям з "російськими" іменами порадили "виїжджати в Московію"
Депутатка Львівської облради на святі в дитячому садку вишпетила дітей, які представилися "російськими" іменами, і порадила їм відправитися жити в інше місце. Автор блога Українська альтернатива Олександр Некрот оминути увагою таку знаменну подію не міг.

До Міжнародного дня рідної мови депутат Львівської облради від ВО "Свобода", філолог Ірина Фаріон провела в дитсадку №67 "урок грамотності", відчитавши малюків, які представилися "російськими" іменами, і порадила їм виїжджати з України, якщо не виправляться.

"Якщо станеш Альоною, то потрібно пакувати валізи і виїжджати до Московії", - погрозила Фаріон дошкільниці, яка назвалася Оленкою. Дісталося хлопчикові Міші, який, на думку депутата, повинен бути не інакше як Михайликом. Правда, коли Фаріон поцікавилася у дітей, як їм більше подобається, ті хором відповіли: "Міша".

Присоромила Фаріон і дівчинку Лізу, мовляв, це ім'я від інфінітива "лизати". "Маша - форма не наша. Нехай їде туди, де Маші живуть. У нас вона повинна бути Марічкою. Петя теж повинний звідси виїхати, якщо не стане Петриком. Миколку ніколи не обзивайте Колею, Ганнусю Аннушкой, а Наталочку - Наташею. Чи можна собі уявити, щоб Степана Бандеру удома кликали: "Стьопа, йди їсти борщ"?

"Тому не "ововчувайте" і не "оведмежуйте" українські імена", - наставляла дітей депутат. Похвалила Фаріон Марка, Юрчика і Катрусю за "прекрасні українські імена". І наприкінці подарувала дітям пам'ятки з "правильними" формами імен.

Фаріон сказала, що не хотіла образити дітей: "Неправильно, коли хтось намагається пристосувати наші імена до російської фонетичної системи".

Батьки дітей з "неправильними" іменами були обурені висловленнями депутатки. "Дитина прийшла з садка засмученою і розповіла, що приходила тітка і вилаяла його за те, що у нього "не таке" ім'я. Хто її туди пустив? До суду на неї треба подати за дискримінацію! Діти представляються так, як їх вдома називають, хоч по-китайськи!" - обурюється тітка одного з малюків Ольга Анатоліївна.

Тим часом ряд громадських об'єднань та політичних партій Львівщини заявили, що протестуватимуть, якщо влада буде змінювати мовне законодавство. Активісти написали новообраному президенту Вікторові Януковичу листа на захист мови, нагадує ТСН.

А я, автор спецпроекту Українська альтернатива, хочу звернутися до пані Фаріон, представників отого цілого ряду громадських об'єднань та політичних партій та всіх інших полум'яних "націонал-патріотів"/"свідомих українців" з ось якими словами.

Моє повне ім'я - Некрот Олександр Анатолійович, але родичі і друзі називають мене іменем "Саша".

"Сашком" я був у минулому тисячолітті, коли мав такі самі націоналістично-свідомітські погляди, як нині маєте (або придурюєтесь) ви.

Але більше "Сашком" ніколи в житті не буду.

Якщо ж ви вважаєте (чи, як каже ваш Ющенко Віктор Андрійович, "рахуєте"), що через це мені потрібно "пакувати валізи і виїжджати до Московії", то маю для вас зустрічну пропозицію: збирайте манатки і вйо до Канади, США або Аргентини; країна на ваш вибір, аби за океан - далеко-далеко від України.
Категорія: Мовне питання | Переглядів: 1463 | Додав: nekrot | Теги: мовне законодавство, імена
Всього коментарів: 0
Коментування вимкнено. / Комментирование отключено.

Пошук по сайту

Календар

«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Архів записів

Про нас

Друзі сайту