Категорії розділу

Факти та коментарі [54]
Історія Русі-України [9]
Землепис (географія) [3]
Шевченкіана [4]
Правда про "вурдалака" Тараса Шевченка
Просто політика [8]
Православіє і його вороги [5]
Святе і грішне [19]
Євроатлантизм [6]
Мовне питання [17]

Блог

Головна » 2010 » Березень » 6 » Куди йдете, фашиствующіє?
16:26
Куди йдете, фашиствующіє?

Олександр НЕКРОТ
Увечері 5 березня в Луцьку відбулася смолоскипна хода пам'яті головного командира УПА Романа Шухевича. Одразу принагідно зазначу, що "прописані" в Луцьку і Львові інтернет-видання, котрі повідомили про цю екстраординарну подію, "забули" зазначити, що гер Шухевич був також офіцером гітлерівської СС.


А "екстраординарною" акцію, організовану Всеукраїнською молодіжною громадською організацією "Національний Альянс", автор блога Українська альтернатива назвав жартома.

Для тих, хто аж ніяк НЕ "на панцернику" (нормальною мовою НЕ "на бронепоїзді"), і все ж не зрозумів у чому гумор: нічого справді незвичайного та непересічного нацальянсівці, звісно ж, не придумали. Ходити темними вулицями зі смолоскипами вельми полюбляли ще німецькі націонал-соціалісти - вони ж фашисти, або нацисти.

Наголошу, що нинішніх факелоносців я ніякими нацистами, чи то фашистами не вважаю. Як-то кажуть, Боже збав. Проте в мові ненависного для українських "патріотів" північного сусіда є слово "фашиствующие". От фашиствующими я послідовників Євгена Коновальця, Романа Шухевича та Степана Бандери й називатиму.

Ввечері біля луцького рацсу - саме там, де необандерівцям дуже кортить поставити пам'ятник своєму кумирові, - почали збиратися учасники маршу. Найбільша "делегація" - військові ліцеїсти, що в автора цих рядків викликало неабиякий подив (здогадайтеся самі чому, Читачу). Були також члени "Нацальянсу" та інша - можна сказати, аналогічна - молодь. Приблизно о 19.00 голова ВМГО "Національний Альянс" і за сумісництвом депутат облради та начальник відділу у справах сім'ї та молоді Луцької міськради Ігор Гузь вишикував учасників ходи. Їм роздали смолоскипи, й акція розпочалася. Її маршрут пролягав по проспекту Соборності, проспекту Перемоги, площі Грушевського, вулиці Винниченка, Театральному майдані, вулиці Лесі Українки, площі Братський міст, вулиці Данила Братковського. Рух на цих вулицях під час руху колони був частково перекритий, а спереду їхали машини ДПС УДАІ УМВС України в області.

Щоправда, ходу назвати смолоскипною доволі важко. Вже на початку акції десятки запалених верхів'їв факелів просто-напросто падали на проїзну частину. Таким чином, до проспекту Перемоги половини смолоскипів фактично не стало. Решта також попадали або догоріли під час тої частини путі, що залишилася. Як результат з багатьох десятків смолоскипів до "фіналу" - Замкової площі - дійшло лише три.

Учасники ходи тримали червоно-чорні та синьо-жовті прапори. Спереду колони був банер "Роман Шухевич - Герой України". Молодь скандувала "Слава Україні! - Героям слава!", "Одна держава! Одна нація! Одна Батьківщина! - це Україна", "Слава нації! Смерть ворогам!", "Роман Шухевич - Герой України!" та інші. Щоправда, враження у сторонніх спостерігачів було доволі неоднозначне. Адже, пише ВІП із посиланням на ЗІК (http://vip.volyn.ua/news/u-lutsku-smoloskipna-khoda-pamyat-shukhevicha-foto), серед учасників водночас лунали кілька гасел - якщо на початку колони скандують одне гасло, то в кінці чи середині - зовсім інше.

Не розповідатиму, що було далі: кому цікаво - кліком руш (за аналогією із "кроком руш") за гіперпосиланням у попередньому абзаці.

А мені залишається повторити запитання, винесене в заголовок:
Куди йдете, фашиствующіє?

Якого майбутнього хочете для України?

Націоналістичної диктатури? З розстрілами та повішаннями інакодумців, концентраційними таборами з печами крематоріїв для більш як половини населення країни, котра явно вас не підтримує?

"Наша влада буде страшною для наших ворогів", - адже це одне з ваших гасел?

Подумайте.

Якщо є чим... Певніше, в кого є чим - а я вірю, що таких серед вас немало.

Коментарі вітаються.
Категорія: Факти та коментарі | Переглядів: 1409 | Додав: nekrot | Теги: фашиствующие, Ігор Гузь, Шухевич, Національний Альянс, смолоскипна хода
Всього коментарів: 0
Коментування вимкнено. / Комментирование отключено.

Пошук по сайту

Календар

«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Про нас

Друзі сайту